131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

BerKM ŞUBAT AYI PROGRAMI İLE SANATSEVERLERİ BEKLİYOR

4 Şubat 2017, Cumartesi 06:19

     


Açıldığı günden bu yana tiyatro, opera, konser ve birbirinden güzel söyleşileri Bergamalılarla buluşturan Bergama Kültür Merkezi (BerKM) Şubat ayında da dopdolu bir programla sanatseverleri ağırlayacak.

Yazar Yekta Kopan’ın söyleşisi ile başlayan Şubat programında 12 Şubat’ta Hüsnü Arkan birbirinden güzel eserleri ile müzikseverlerin karşısına çıkacak. 18 Şubat’ta senarist-yazar Birol Tezcan ve şair Ali Lidar’ın “Edebiyat” konulu söyleşi, 25 Şubat’ta ise Şair Ataol Behramoğlu ve müzisyen Haluk Çetin’in “Müzikli Şiir Dinletisi” ile BerKM’de yer alacak.

TİYATROSEVERLER İÇİN 5 OYUN

BerKM sahnesinin vazgeçilmezi tiyatrolarda, tiyatro severlerle buluşmaya devam edecek. Bugün usta tiyatrocu Genco Erkal’ın Can Yücel’in şiirlerinden derlediği ve Kemal Kocatürk’ün sahneleyeceği “Can” isimli oyunu izleyici ile buluşacak. Öteki Beriki Tiyatro Topluluğu’nun “Küçük Kara Balık” isimli çocuk oyunu, İstanbul Meydan Tiyatrosu’nun “Pijamalı Adamlar” oyunu, BERKSAV Oda Tiyatrosu’nun “İmaj Katili” oyunu, İzmir Devlet Tiyatrosu’nun “Eşek Kulaklı Kral Midas” isimli çocuk oyunu BerKM sahnesinde tiyatro severler ile buluşacak. Ressam Atilla Ağırbaş’ın “Denizin Gözleri” adlı resim sergisini sanatseverlerin beğenisine sunacağı BerKM’de, Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu muhteşem bir konser verecek.

ÜÇ AYDA YAPILAN ETKİNLİKLERİ 16 BİN KİŞİ TAKİP ETTİ

8 Ekim tarihinde açılan Bergama Kültür Merkezi, Bakırçay’da adeta sanatın kalbi oldu. 7’den 70’e herkes için hazırlanan programları Kasım, Aralık ve Ocak aylarında 16 bin kişi tarafından takip edildi. Ayrıca BerKM’de yapılan Bergama 1.Çocuk Kitapları Şenliği’nde ise 7 söyleşi gerçekleştirildi. Aynı etkinlikte yapılan 11 atölye çalışmasına ise 400’den fazla çocuk katıldı.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler