131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

FOÇA’NIN TAKIYI SANATA DÖNÜŞTÜREN ELLERİ MARMARİS’TE SERGİDE

4 Şubat 2017, Cumartesi 06:17

     


Foça El Emeği Takı Grubu İlçe dışındaki 7.sergisini Marmaris’te açtı. Takıyı Sanata Dönüştüren Eller olarak tanınan grubun sergisi büyük ilgi görüyor.

Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi'nde 30 Ocak 2017 Pazartesi günü saat 17.00’de düzenlenen törenle açılışı yapılan sergiyi eski Foça Kaymakamı, Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk’te ziyaret etti. Sergide eserleri bulunan Yasemin Uzunöner, Ferhan Ünal, Gülşen Pasin, Ülker Bayır ve Asiye Civanlar’ı tek tek kutlayan Ertürk güzel ve özgün çalışmalarıyla takı dünyasının tanınan isimleri arasına giren grup üyelerini yeni çalışmalarıyla ileride de illerinde görmek istediklerini söyledi. Bir eşi olmayan yüzlerce takıyla Marmaris’lilerin huzuruna geldiklerini belirten grup lideri Yasemin Uzunöner bu eserler arasında en büyük ilgiyi 70 bini aşkın minik boncukla yaptıkları Atatürk portresinin gördüğüne dikkat çekti.

Uzunöner; “Ata’mızın Türk Kadınına verdiği değeri, sosyal ve siyasal alanda kazandırdıklarını hiç aklımızdan çıkarmıyoruz. Her çalışmamızda mutlaka onu anacak, hatırlatacak bir esere yer veriyoruz. Sergimizde Foça’nın sahil taşlarından, rengarenk boncuklardan, cam ve deri gibi malzemelerden, hepsinin tasarımı bize ait ve birer adet ürettiğimiz ürünler yer alıyor. Biz Foça’yı Takının Kenti olarak kabul ediyoruz. Gerek yurtiçi ve gerekse yurtdışında katıldığımız sergi ve çalıştaylarda bunu herkese benimsetmeye ve kendimiz kadar Foça’mızı da tanıtmaya çalışıyoruz. Tatillerini Foça’daki sergi tarihlerimize denk getirerek ayarlayan bir beğenici kitlemiz oluştu. Sekizinci yılımızda bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Hedefimiz 10.yılda bugüne kadar yapılmamış büyük bir sergi ve etkinlikle daha büyük kitlelerle buluşmak” dedi. Foça El Emeği Takı Grubu'nun Marmaris Belediyesi Kültür Ve Sanat Evi'ndeki Sergisi 4 Şubat Cumartesi Gününe kadar ziyarete açık olacak ve 09.00 -18.00 saatleri arasında gezilebilecek.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler