131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

"KÖPRÜLER KURAN FESTİVAL" BAŞLADI

4 Mart 2017, Cumartesi 06:07

     


Bir İzmir markası haline gelen "İzmir Uluslararası Kukla Günleri" törenle başladı. Festival gruplarını yalnız bırakmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Türkiye'nin en aydınlık kenti İzmir'i daha da aydınlık yapabilmek için kültür sanattan başka tutunacak dalımız yok. Bunun için çalışıyoruz" dedi. Festival Direktörü Selçuk Dinçer ise güvenli olmadığı için yabancıların gelmekte kaygı duyduğu Türkiye'de kukla günleri süresince 20 ülkeden 200 sanatçıyı İzmir'de konuk etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile bu sene 11'incisi düzenlenen “İzmir Uluslararası Kukla Günleri”, Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle başladı. 2 - 19 Mart tarihleri arasında 20 ülkeden 40 kukla tiyatrosunu, 45 mekanda 42 gösterimle, 176 kez kuklaseverlerle buluşturacak festivalin açılış töreni de oldukça renkli oldu. Başarılı tiyatro oyuncusu ve yönetmen Gürol Tonbul'un sunuculuğunu üstlendiği gecede Almanya'dan gelen kukla grubu "Dirty Granny Tales", "Didi'nin Oğlu" isimli bir gösteri yaptı. Müzik, kukla tiyatrosu, animasyon ve danstan oluşan gösteri büyük beğeni aldı.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, festivali 11 yıldır düzenleyen organizasyon komitesine teşekkür ederek, "Çok zor bir iş. Ama aşkla yapılan bir iş. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak biz de kentimizi kültür sanat kenti yapmak için çaba gösteriyoruz. Bir çok etkinlik yapıyoruz. İzmir insanı, doğası ve tarihi ile çok özel bir kent. Türkiye'nin aydınlık kentini daha da aydınlık yapabilmek için tutunabileceğimiz dal kültür sanattır" diye konuştu.

200 tanıtım elçimiz var

İzmir Uluslararası Kukla Günleri Festival Direktörü Selçuk Dinçer, festivalin kentin kültür yaşamına, dünyaya açılmasına olanak sağladığını belirterek, en büyük arzularının İzmir'de bir kukla tiyatrosunun kurulması olduğunu belirtti. Ülkede son bir yıl içinde çok şey yaşadıklarına değinen Dinçer, bu sene festivale yabancı konukları katmakta zorluk çektiğini vurgulayarak, "Türkiye batıda içinde bulunduğu durumdan çok daha farklı algılanıyor ve algılatılıyor. Türkiye'ye gelecek konuklarımıza burasının güvenlik açısından kendi ülkelerinden çok da farklı olmadığını anlatmaya çalıştık. Bu yıl festivalimizin sloganını 'kukla köprüler kurar' olarak belirledik. Kukla gerçekten de köprüler kurdu. Bu yıl festivalimize 20 ülkeden 200'e yakın sanatçı geliyor. Gelen sanatçılar da 'iyi ki gelmişiz' dediler. 200 elçimiz binlerce kişiye ulaşarak ülkemizi tanıtıp anlatacak" diye konuştu. Konuşmaların ardından festivale katkı koyan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi verildi. Sanatçı Safinaz Alican tarafından özel olarak hazırlanan ve hayal kahramanlarını içiren plaketler de festival açılışını renklendirdi. Plaketler kişilerin ve kurumların rol kimliklerine göre hazırlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ise üzerinde beyaz güvercin olan bir plaket takdim edildi. 

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler