131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

TSM KOROSU, YEŞİLÇAM ŞARKILARINI SESLENDİRDİ

4 Haziran 2016, Cumartesi 06:56

     


Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) Türk Sanat Müziği Korosu, yıl sonu gösterileri kapsamında düzenlenen konser ile sanatseverlerin beğenisini topladı.

Yeşilçam filmlerinde seslendirmiş 26 eserin yer aldığı repertuvar ile Aliağa Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen konsere Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve çok sayıda Aliağalı sanatsever katıldı. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Barış Doğan’ın şefliğini yaptığı 50 kişilik TSM korosu, seslendirdikleri Yeşilçam şarkılarıyla dinleyenlere keyifli bir sanat gecesi yaşattı. Koro ve solo performansların yer aldığı iki bölümden oluşan konserde, Manolyam, Artık Sevmeyeceğim, Her Şey Bitmiştir Artık, Veda Busesi, Samanyolu Yolu gibi klasikleşmiş Türk Sanat Müziği eserleri seslendirildi. Unutulmaz Yeşilçam filmlerinden kesitlerin de sahneye yansıtıldığı konser, sanatseverler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

"ALKIŞLAR EMEĞİMİZİN KARŞILIĞI"

Yaklaşık dört ay boyunca büyük bir özveriyle konser hazırlığı sürdüklerini belirten koro şefi Barış Doğan, “Konser çalışmalarında herkes büyük bir özveri ile yer aldı. Kursiyerlerimiz her akşam ailelerinden ve çocuklarından uzaklaşmak pahasına da olsa çalışmalara katıldılar. Emeklerimizin karşılığını alkışlanarak almak hepimizi çok mutlu etti. Bir sanatçının karnını doyuran en önemli şey alkıştır. Bu akşam bizi yalnız bırakmayan Aliağa seyircisi ve bu güzel, sanat dolu akşamın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Programın sonunda Başkan Serkan Acar, koro şefi Barış Doğan’a çiçek takdim ederken tüm koro ekibini ve geceye katkıda bulunanlara teşekkür etti. (EMEL OTURAK)







 
Son Eklenen Haberler