131019098
19 Nisan 2024, Cuma

KÜPELİOĞLU, “SANATÇILAR VAR OLDUKÇA YAŞAM DEVAM EDECEK”

6 Ocak 2017, Cuma 06:03

     


Farklı şehirlerde yaşayan 8 kadın fotoğrafçının kendi bakış açılarından kadın hikayelerini anlatan fotoğraflarının yer aldığı sergi İzmir Aphrodisias Sanat Merkezi’nde fotoğraf severlerle buluştu.

Sergi açılışında konuşan Karacasu Geliştirme ve Eğitim Vakfı Başkanı Ahmet Ali Küpelioğlu, “Ülkemiz gerçekten zor günlerden geçiyor. Sanat da fotoğraf da bu durumdan etkileniyor. Yine de sanat oldukça, sanatçılar var oldukça yaşam devam edecek” diye konuştu.

Sergide fotoğrafları yer alan 8 kadın fotoğrafçıdan biri olan Nadire Günday ise “ Biz geçen yıl bu proje için 8 kadın arkadaş olarak bir araya geldik. Bireysel değil karma bir çalışma olsun istedik ve kadını anlatan fotoğraflara yer verdik. Her fotoğrafçı kendi tarzında, kendi rengini yansıtan fotoğraflarla sergide yer aldı. 8 kadın, 8 Mart 2016 tarihinde başlayan sergimizi sekizinci sergiyle tamamlamayı düşünüyoruz” dedi.

Serginin hazırlık hikayesinden de bahseden Günday, daha önce çalışmalarını gördükleri kadın fotoğrafçılara sergide yer almaları için teklif götürdüklerini ve daha sonra belli aralıklarla toplantılar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Günday, “Sonuç olarak kendi içinde bütünlüğü olan, tekniğiyle, anlatımıyla, konusuyla farklı sekiz çalışmayı bir araya topladık ve bu sergiyi açtık” diye konuştu. Sergi, Aphrodisias Sanat Merkezi’nde 20 Ocak tarihine kadar ziyaret edilebilecek. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler