131019098
19 Nisan 2024, Cuma

BİR ÇOCUK DA SEN GÜLÜMSET

6 Mayıs 2016, Cuma 06:34

     


Aliağa Fotoğraf Atölyesi (AFA) üyesi fotoğrafçılar, 9-13 Mayıs tarihleri arasında, gelirini Aliağa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’nda eğitim gören zihinsel engelli öğrencilere bağışlayacağı ‘Engel Yok Gülümse’ isimli fotoğraf sergisi düzenliyor.

Aliağa Fotoğraf Atölyesi (AFA) üyesi fotoğrafçılar Aytuğ Bayer, Orçun Bilgin, Halil İbrahim Kırbıyık, Semih Öztürk, Metehan Güney, Volkan Gündüz, Hülya Akyıldız, Hüseyin Kabasakal, Arife Alper, Can Tanrıseven ve Furkan Kara’nın fotoğraflarından oluşan ‘Engel Yok Gülümse’ isimli fotoğraf sergisinin açılışı 9 Mayıs pazartesi günü saat 19.00’da Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Sergi Salonu’nda yapılacak. Sergide yer alan fotoğrafların satışından elde edilecek gelir Çaltılıdere Mahallesi’nde bulunan Aliağa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’nda eğitim gören zihinsel engelli öğrencilere bağışlanacak. İlçe protokolü ve sanatseverlerin yoğun katılımının beklendiği sergideki fotoğraflar açılış gününün ardından 13 Mayıs Cuma günü akşamına kadar Sanat Sokağı’nda (Kafeler Sokağı) sergilenecek. Sergide ayrıca zihinsel engelli öğrencilerin kendi çektikleri fotoğraflar ve resimler de yer alacak.

“AMACIMIZ TOPLUMSAL FARKINDALIK YARATMAK”

Vatandaşları duyarlılık göstererek engelliler yararına düzenlenecek olan bu sergiyi ziyarete davet eden AFA kurucusu Aytuğ Bayer, “ Engelli kardeşlerimizin sosyalleşmesi ve topluma kazandırılmasını sağlamak, aynı zamanda da toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir sergi düzenledik. AFA üyesi arkadaşlarla engelli kardeşlerimize destek olmak, onların okuldaki eksikliklerinin giderilmesini sağlamak için böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Bu kapsamda da ‘Engel Yok Gülümse’ isimli fotoğraf sergimizi oluşturduk. Zihinsel engelli kardeşlerimiz için bir katkı sağlayabilirsek bu bizim için büyük bir mutluluk olacak. Umarım bu sergi sayesinde toplumumuzda engelliler konusunda bir farkındalık yaratırız” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler