131019098
26 Nisan 2024, Cuma

FİLM ANALİZ ATÖLYESİ ÇALIŞMALARA BAŞLIYOR

7 Temmuz 2018, Cumartesi 06:08

     


Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) “Film Analiz Atölyesi” çalışmalarına başlıyor. Film Analiz Atölyesi’ne katılmak isteyen sinema tutkunları 9-13 Temmuz tarihlerinde Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu’na başvuruda bulunabilecek.

Özellikle gençlere sinemayı sevdirmek ve geleceğin sinemacılarına yol göstermek isteyen ASEV, Kısa Film Atölyesi’nin ardından şimdi de Film Analiz Atölyesi için kayıt dönemini başlatıyor. Film Analiz Atölyesi’nde eğitim almak isteyenler 9-13 Temmuz tarihlerinde Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu’na müracaat ederek kayıt yaptırabilecek. Eğitimler ise 16 Temmuz Pazartesi günü başlayacak.

Film Analizi Atölyesi’nde eğitimler iki ay boyunca haftanın iki günü ASEV dersliklerinde gerçekleştirilecek. Eğitim sürecinde kursiyerlere; temel sinema bilgisi, film çözümleme teknikleri, alt metin görme, simgesel anlatımları fark edip anlamlandırma ve film dili terimleri ile görsel dil konuları anlatılacak. Ayrıca eğitimler kapsamında haftanın bir günü Türk Sineması’ndan bir günü ise dünya sinemasından filmler seçilecek. Seçilen filmlerin yönetmenlerinin öyküleri anlatılacak, röportajları ve belgeselleri incelenecek. Daha sonra filmin analizi yapılarak filmin kamera arkası görüntüleri izlenecek.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler