131019098
29 Mart 2024, Cuma

“ULUSLARARASI EDEBİYAT FESTİVALİ” ALİAĞA’DA

8 Eylül 2017, Cuma 06:42

     


İzmir Uluslararası Edebiyat Festivali, 15 Eylül-14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Aliağa’nın da aralarında bulunduğu 8 ilçeye yayılacak 'Barış' temalı festival, 11 ülkeden gelecek önemli şair ve yazarları edebiyatseverlerle buluşturacak.

İlki 2015 yılında “Edebiyat Özgürleştirir '' temasıyla düzenlenen Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali bir kez daha edebiyatseverleri buluşturuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve direktörlüğünü Haydar Ergülen’in, editörlüğünü ise Mahmut Çınar’ın üstlendiği festivalde Türkiye’den ve farklı ülkelerden katılımcılar; İzmirli edebiyatseverlerle panellerde, söyleşilerde, okumalarda, dinletilerde ve atölyelerde bir araya gelecek. Festival kapsamında ayrıca sezonun en etkileyici tiyatro oyunları sahnelenecek.

ONUR KONUĞU ADONİS VE ÖZDEMİR İNCE

‘Edebiyat Barıştırır’ ilkesiyle düzenlenen bu yılki festival, Türkiye’nin en önemli şair ve yazarlarını İzmirlilerle buluştururken dünyanın yaşayan en büyük şairlerinden Adonis’i de ağırlayacak. Adonis, Türk şiirinin büyüklerinden Özdemir İnce ile birlikte festivalin onur konuğu olacak. Adonis ve Özdemir İnce’ye Türkiye’den, Fransa’dan, KKTC’den ve Kıbrıs Rum Kesimi’nden şairler eşlik edecek.

8 İLÇE 11 ÜLKE

Konak, Buca, Bornova, Torbalı, Selçuk, Aliağa, Bayındır ve Bergama’da düzenlenecek etkinliklere, festivalin bu yılki teması olan ‘barış’ı konuşmak ve ‘barış’ üzerine şiirlerini okumak için daha önce savaşla yüz yüze gelmiş ya da hala çatışma bölgesi olan ülkelerden şairler ve yazarlar katılacak. Bir ay sürecek festivalde Türkiye’nin yanı sıra, Fransa’dan, İtalya’dan Polonya’dan, Suriye’den, İspanya’dan, Bosna Hersek’ten, Azerbaycan’dan, Yunanistan’dan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ve Kıbrıs Rum Kesimi’nden de konuklar olacak.

FESTİVAL PROGRAMININ ALİAĞA İLE İLGİLİ KISMI ŞÖYLE:

22 EYLÜL CUMA - ALİAĞA

PANEL: Türk Edebiyatında Barış

Mine Söğüt, Tarık Günersel, Murat Özyaşar

Yöneten: Tarık Günersel

(saat 18.00-20.00)

Yer: Aliağa Sanat Sokağı

TİYATRO: Otel 'Kırık Bellek'

Tiyatro Vol-5

(saat 21.00)

Yer: Aliağa Açıkhava Tiyatrosu

23 EYLÜL CUMARTESİ - ALİAĞA

SÖYLEŞİ-İMZA: Mine Söğüt

(saat 17.00-18.30)

Yer: Aliağa Sanat Sokağı

ŞİİR AKŞAMI: Şairler Mülteciler İçin Şiir Okuyor

Tarık Günersel, Mesut Şenol, Muzaffer Kale, Seida Beganoviç - Bosna Hersek

(saat 21.00-22.00)

Yer: Aliağa Açıkhava Tiyatrosu

(HABER: VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler