131019098
19 Mart 2024, Salı

Çandarlı festival coşkusunu doyasıya yaşadı

9 Ağustos 2022, Salı 06:17

     


Dikili Belediyesi tarafından düzenlenen Çandarlı Kültür,Demokrasi ve Emek Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

İki gün süren festival kapsamında Savaş Tercan Tiyatrosu'nun tahta bacak, palyaço, kukla, tiyatral animasyon gösterimi ve balon şişirme, yüz boyama etkinleri ile çocuklar eğlenceli vakit geçirdiler. Dikili ve Çandarlı'da yaşayan kadınların el emeklerinin yer aldığı Yağcıbedir Halı Dokuma, Çini, Seramik ve Islak Keçe sergisi yoğun bir ilgi gördü.

Festivalde Gripin ve Aydilge rüzgarı

Çandarlı Orhan Hassoy Stadyumu'nda gerçekleşen konserlerde ilk akşam pop rock müziğin sevilen gruplarından Gripin sahne aldı. Festivalin son akşamı popüler şarkılara imza atan Aydilge'nin konseriyle taçlandı. Özellikle gençlerin katılımı festival coşkusuna ayrı bir renk kattı.

Kırgöz’den Ağustos-Eylül ayı etkinliklerine davet

Çandarlı Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali'nin çok güzel geçtiğini belirten Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz "Ağustos-Eylül ayı hem sportif hem kültürel açıdan çok yoğun geçecek.17-18-19 Ağustos’ta Plaj Futbolu, 20,21 Ağustos’ta Ayak Tenisi turnuvalarına ev sahipliği yapacağız. 22-28 Ağustos tarihlerinde 1. Dikili Kitap Günleri’ni, 30-31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali’ni düzenleyeceğiz. Bu yıl 14 Eylül’de kentimizin işgalden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlayacağız. 14-18 Eylül tarihlerinde U-19 Dünya Plaj Voleybolu Şampiyonası’na ev sahipliği yaparak tüm dünyanın ilgisini Dikili’mize çekeceğiz. Hepinizi davet ediyorum. İlk etkinliklerimize Çandarlı’mızda başladık. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum. En güzel günlerde buluşmak dileği ile.” dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler