131019098
29 Mart 2024, Cuma

BERKM’DEN MUHTEŞEM BAŞLANGIÇ

9 Eylül 2017, Cumartesi 06:37

     


Bakırçay’ın kültür ve sanat merkezi BerKM yeni sezona İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası Şan Konseri ve Vals Gösterisi ile muhteşem bir başlangıç yaptı.

Kentin sanatsal ve kültürel yönden zenginleşmesine katkı sağlayacak şekilde tasarlanan ve kısa zamanda Bakırçay’ın da sanat merkezi haline gelen Bergama Kültür Merkezi (BerKM) yeni sezona perdelerini açtı. İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası Şan Konseri ve Vals Gösterisi Bergamalılardan büyük alkış aldı.

Açılışını Bergama Belediye Başkan Yardımcıları Ümit Atlam ve Ali Kahyaoğlu’nun gerçekleştirdiği, Selin-Pelin Uğur’un Geleneksel Türk Sanatları Atölyesi Tezhib ve Minyatür Sergisi Bergamalıların beğenisine sunuldu. Eylül ayı boyunca ayrıca Kabile Sahne Tiyatrosu “Aynı Şeylerin Oyunu”, Soma Mekânsızlar Tiyatrosu ise “Para ile Satılamaz” oyunlarıyla sahne alacak. Ülkemizin usta caz piyanistlerinden Kerem Görsev ve Quartet konseri yine Eylül ayında Bergamalılara müzik ziyafeti sunacak.

BERGAMALI ŞAİR METİN ALTIOK ANILACAK

Ayrıca Zeynep Altıok Akatlı, Özgür Ünver Bulut, Metin Kaygalak, Eren Aysan ve Enver Ercan’ın konuşmacı olarak katılacağı “Metin Altıok Burada” adlı panel düzenlenecek. Bergamalı sanatçı Hüsnü Arkan ise imza ve söyleşi ile Bergamalılarla bir araya gelecek. Tiyatro Gerçek “Üstü Kalsın” tek perdelik oyunu, Cemal Süreyya Şiirleri ile Metin Kaygalak ve Mehtap Meral konseri yine Eylül ayında yer alan etkinlikler arasında olacak.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler