131019098
26 Nisan 2024, Cuma

İLETİŞİM TARİHİ İLETİŞİM MÜZESİ’NDE CANLANACAK !..

10 Aralık 2016, Cumartesi 06:01

     


Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Bornova Belediyesi ortak bir girişimle “BORNOVA İLETİŞİM MÜZESİNİ”ni kuracak. Müzeler kenti İzmir’de ,müze zengini Ege Üniversitesi’nin kent merkezine uzanan ayağında oluşturulacak İLETİŞİM MÜZESİ ile iletişim tarihine yolculuk yapılabilecek. Bornova İletişim araştırmacılarının uğrak yeri, hatta çalışma merkezi olacak.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila , müze bünyesinde medya kitaplığı ve konferans salonu da bulunacağını belirterek, modern bir şekilde dizayn edilecek müzede ,iletişim alanındaki tüm gelişmelerin belge niteliğindeki örneklerinin bulunacağını, medya ile ilgili sergi ve konferans salonlarıyla bu alandaki bilimsel çalışmalara ev sahipliği yapılacağını belirterek , “Medya kitaplığında bu alandaki eserler ve tezlerin, araştırmacıların hizmetinde olacağını” söyledi. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Gaye Erel İletişim Müzesiyle bir hayallerinin daha gerçek olacağını belirtti. Prof.Dr. Erel, Sayın Başkan Atila ile yarıştırdığımız hayallerimizi birlikte somutlaştıracağız.Yaşayan ve yaşadığımız kentimiz Bornova, kavuştuğu yeni müzeyle ; öğrencilerimiz,medya mensupları ve iletişim araştırmacılarının uğrak yeri olacak” açıklamasını yaptı.

PROTOKOLDEN ÖNCE BAĞIŞ

Müze projesinin EÜ.İletişim Fakültesi adına koordinatörlüğünü üstlenen Yrd.Doç.Dr.Oğuzhan Kavaklı,daha protokol dahi imzalanmadan ilk bağışın geldiğini belirtti.Yrd.Doç.Dr.Kavaklı, “Müzemize ilk bağış Ali Kayadibi’den geldi.Gazeteci-Öğretim Görevlisi Ali Kayadibi 1981’de göreve başladığında kullandığı ilk daktilo ile fotoğraf makinası ve flaşlarını Bornova iletişim Müzesi’ne bağışladı” dedi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler