131019098
28 Mart 2024, Perşembe

FESTİVALDEN MARİE MİFSUD GEÇTİ

11 Mart 2017, Cumartesi 06:07

     


İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 24. İzmir Avrupa Caz Festivali, 8 ve 9 Mart 2017 günleri “Çıplak Ayaklı Diva” Marie Mifsud’u ağırladı. İzmir Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile ilk konser 8 Mart 2017’da AASSM Küçük Salonda yapıldı. Marie Mifsud (vokal), Adrien Leconte (davul), Victor Aubert (kontrbas), Tom Grogel (piyano) ve Quentin Coppalle’den (flüt) oluşan Grup, salonu dolduran izleyicilerin tümünü içine çekmeyi başardıkları muhteşem bir müzik evreni yarattı. Marie Mifsud Project albümünü kutlamak için birer kollarını rengarenk boyayarak, çıplak ayaklarla sahneye çıkan beş müzisyenin olağanüstü uyumları, coşkuları, dinleyenlerini sarıp sarmalayan neşeleri geceyi unutulmaz kıldı.

9 Mart 2017 Perşembe gecesi İzmir Fransız Kültür Merkezi’nin küçük sahnesi büyük bir konsere ev sahipliği yaptı. Yine tek kolları boyanmış, biraz daha rahat giysiler içinde sahneye çıkan Beşli bir gece önceki coşkularını sahneye taşımayı başardı. Fransız şair, yazar, senarist müzisyen Boris Vian’ın şiirlerinden oluşan kompozisyonlar, çok tanınmamış ama dinleyenleri ilk anda etkileyen Fransız şansonları ile gönülleri yine fethetmeyi başaran Marie Mifsud, renkli beneklerle süslü şirin ayakkabılarına ancak iki şarkı dayanabildi. Konserin devamını çıplak ayakla getiren, hemen her türden şarkıyı rahatlıkla söyleyebilen, sahnede bir enerji topu gibi sürekli hareket eden Mifsud, Adrien Leconte’un Mozart’ın Türk Marşı üzerine yaptığı sözlü çeşitlemesi ile dinleyenlerine sürpriz yaptı. Misfud Beşlisi olağanüstü uyumları, sımsıcak sahne şovları Türkçe konuşma gayretleri ve samimi davranışlarıyla Festival tarihinin unutulmazları arasına girdi.

24. İzmir Avrupa Caz Festivali 11 Mart 2017 Cumartesi gecesi AASSM Küçük Salonda Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak Arthur Dutkiewicz Trio konseri ile devam edecek. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler