131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

BU FOTOĞRAFLAR ENGELLİLER İÇİN

11 Mayıs 2016, Çarşamba 06:39

     


Aliağa Fotoğraf Atölyesi (AFA) üyesi fotoğrafçılar tarafından, Aliağa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’nda eğitim gören zihinsel engelli öğrenciler yararına düzenlenen ‘Engel Yok Gülümse’ isimli fotoğraf sergisi Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO) açıldı. Fotoğraflar 13 Mayıs’a kadar da Sanat Sokağı’nda sergilenecek.

Aliağa Fotoğraf Atölyesi (AFA) üyesi fotoğrafçılar Aytuğ Bayer, Orçun Bilgin, Halil İbrahim Kırbıyık, Semih Öztürk, Volkan Gündüz, Metehan Güney, Hülya Akyıldız, Hüseyin Kabasakal, Arife Alper, Can Tanrıseven ve Furkan Kara’nın fotoğraflarından oluşan ‘Engel Yok Gülümse’ isimli fotoğraf sergisinin açılışı Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılışa Kaymakam Bayram Yılmaz başta olmak üzere, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, çeşitli sivil toplum örgütlerinin başkanları ve yöneticileri, Aliağa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu idareci ve öğretmenleri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

KAYMAKAM YILMAZ, “EMEĞİ GEÇENLERİ TEBRİK EDİYORUM”

Serginin açılış kurdelesini Kaymakam Bayram Yılmaz, Aliağa Fotoğraf Atölyesi (AFA) üyesi fotoğrafçılar ile birlikte kesti. Yılmaz açılışta yaptığı konuşmada, “Hayırlı, uğurlu olsun. Emeği geçenlerin ellerine sağlık. Sergi, Aliağa Çaltılıdere Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu ve Aliağa Fotoğraf Atölyesi’nin (AFA) ortaklaşa düzenlediği bir sergi. AFA’daki arkadaşlar beni ziyaret ettiklerinde böyle bir sergi düzenleyeceklerini söylemişlerdi. Ama ben bu kadar hızlı yol alacaklarını düşünmemiştim. Hakikaten tebrik ediyorum, demek ki azmin elinden hiçbir şey kurtulmuyor. Arkadaşları böyle anlamlı bir sergi düzenledikleri için kutluyorum ve tebrik ediyorum. Fotoğraflar engelli çocuklarımızın yararına çekilmiş fotoğraflar. Fotoğrafların satışından elde edilecek gelir onların ihtiyaçları için harcanacak” dedi.

DOWN SENDROMLU ÖĞRENCİLERİN FOTOĞRAFLARINA BÜYÜK İLGİ

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut ve diğer konuklar açılışın ardından sergiyi gezerek tüm fotoğrafları büyük bir ilgiyle inceledi. Fotoğrafçıların yanı sıra engelli öğrencilerin çektiği fotoğrafların da yer aldığı sergide Down sendromlu Fırat Bingöl ve Müberra Eyipınar’ın eserleri sergiye katılanlar tarafından çok beğenildi. Protokol mensuplarıyla sergi ziyaretçileri sık sık Fırat Bingöl ve Müberra Eyipınar ile fotoğraflarının önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Serginin açılışına katılan bazı duyarlı vatandaşlar da fotoğraf satın alarak serginin amacına ulaşmasına katkı sağladı.

SERGİ 13 MAYIS AKŞAMINA KADAR SANAT SOKAĞI'NDA

Açılışı ALTO’da yapılan ‘Engel Yok Gülümse’ isimli fotoğraf sergisinde yer alan eserler 13 Mayıs Cuma günü akşamına kadar saat 18.00-23.00 saatleri arasında Sanat Sokağı’nda (Kafeler Sokağı) sergilenecek. Sergideki fotoğrafların satışından elde edilecek gelir, Aliağa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu’nda eğitim gören zihinsel engelli öğrencilere bağışlanacak.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler