131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

İHSAN ELİAÇIK ALİAĞA’YA GELİYOR

11 Mayıs 2016, Çarşamba 06:32

     


İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık, Emekli-Sen Aliağa Şubesi'nin davetlisi olarak ‘Din ve Yaşam’ konulu konferans vermek üzere Aliağa’ya geliyor.

Antikapitalist Müslüman Hareketi'nin önde gelen isimlerinden İlahiyatçı Yazar Recep İhsan Eliaçık, Emekli-Sen Aliağa Şubesinin davetlisi olarak 21 Mayıs Cumartesi günü Aliağa’ya geliyor. İhsan Eliaçık, Atatürk Kültür Merkezi’nde, saat 18.30’da “Din ve Yaşam” konulu konferans verecek. Konferans hakkında açıklamalarda bulunan Emekli-Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, “Ülkemiz her geçen gün karanlığa gidiyor. Bu karanlıkta da sığınacak bazı noktalar var. Güneydoğu illerindeki sorunlardan, işçilerin sorunlarından, hükümet krizlerinden insanların sığınacak yeri din oluyor. Din de ticaret haline getiren kişilerin elinde olduğu için insanlar ne yapacağını şaşırmış durumdalar. Kutsal saydığımız dini daha sağlıklı bir kaynaktan dinlemek amacıyla İhsan Eliaçık’ı konferans vermesi için davet ettik. Tüm Aliağalıları bu konferansa davet ediyoruz” dedi.

RECEP İHSAN ELİAÇIK KİMDİR?

İlahiyatçı, Müfessir ve Yazar. Kayseri/ İncesu’ludur. 23 Aralık 1961’de Başköy/Boğazlıyan’da doğdu. Kayseri /Tomarza Yavuz Selim ve Turan Emeksiz İlkokulları ile Tomarza Ortaokulu’nda okudu (1968-76) Kırşehir Lisesi’ni bitirdi (1976-79) 12 Eylül 1980 Askeri darbesinde Akıncılar davasından yargılandı, bir yıl Mamak’ta hapis yattı ve beraat etti. 1983-84’te Ankara/Etimesgut ve Kars/Sarıkamış’ta askerlik yaptı. 1985-89 arası Kayseri Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okudu. Sonra ayrıldı.

1991-92 yıllarında İstanbul’a taşında, iki yıl yayıncılık faaliyetleriyle uğraştı. İtikat Üzerine, İslam ve Sosyal Değişim, Devrimci İslam adlı ilk kitaplarını bu dönemde yazdı. 1993-99 yıllarında Kayseri’ye döndü. Birlik FM radyosu kurucuları arasında yer aldı, yayın yönetmenliğini yürüttü. Kayseri Gündem gazetesinde 5 yıl köşe yazarlığı yaptı. İstanbul’da çıkan Değişim Dergisi yazarlığı ve son dönem yayın yönetmenliğini yürüttü. 1997-2000 arasında 28 Şubat olarak bilinen dönemde aleyhinde 30’a yakın dava açıldı. İki kez tutuklanıp cezaevine girdi. Davaların hepsinden beraat etti.

2002-2006 arası Yarın Dergisi’nde 4 yıl yazarlık yaptı. Bilgi ve Düşünce Dergisi’nde 1 yıl, Gerçek Hayat Dergisi’nde 2 yıl yazarlık yaptı. 2006’da İnşa Yayınlarını kurdu. 2011’de Lüks otellerin önünde yeryüzü iftar sofralarına yaptığı çağrılar ve konuşmalarla dikkat çekti. 2012 1 Mayıs’ında Türkiye tarihinde ilk kez Fatih Cami’nde ölen işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldırıp, namazdan sonra tarihi bir konuşma yaparak Kapitalizmle Mücadele Korteji adıyla yaklaşık 1100 kişiyle Taksim alanına yürüdü. Bu yürüyüş kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

2013’de Gezi olaylarını destekledi. Gezi meydanında Cuma namazı kıldırdı. Direnişte bizzat yer aldı. Söylemleri ve kitapları, İslami sol, Devrimci Müslümanlar veya Antikapitalist Müslümanlar olarak anılan oluşumların dini, ideolojik ve kültürel zeminini oluşturdu. Başbakan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından mahkemeye verildi. Mahkemeler halen devam ediyor. İstanbul’da yaşıyor. Şu ana kadar yayınlanmış 22 kitabı var ve üçü kız ikisi erkek 5 çocuk sahibi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler