131019098
28 Mart 2024, Perşembe

‘MYRİNA VE GRYNEİON’ OKUYUCUYLA BULUŞUYOR

11 Ağustos 2017, Cuma 06:01

     


Aliağa ilçesinde bulunan antik kentler içinde, tarihte “Apollon Tapınağı” ile bilinen “Gryneion” ve “toprak heykelcikleriyle” arkeoloji dünyasını şaşırtan “Myrina” antik kentlerinin arkeolojik kültür mirası Aliağa Belediyesi’nin yayınladığı kitapla bilim dünyasına sunuldu.

Aliağa Belediyesi tarafından kısa süre önce yayınlanan “Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, 1. Cilt” adlı kitabın okuyuculara ve tarih, arkeoloji meraklılarına dağıtımı başladı. Aliağa Belediyesi’nin “Aliağa Kent Kitaplığı” adı altında yayınladığı dizinin üçüncü kitabı “Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, 1. Cilt” 15 Ağustos Salı günü dağıtıma çıkıyor. Uzun süredir Arkeoloji ve tarih meraklıları tarafından sabırsızlıkla beklenen “Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, 1. Cilt” okuyucusuyla buluşuyor.

“Myrina ve Gryneion” kitabı bölgede son yıllarda Arkeolojik Yüzey Araştırmaları yapan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden Yüzey Araştırması Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Çekilmez koordinatörlüğünde 19 Akademisyenin bilimsel makaleleriyle hazırlandı. Kitap, Myrina ve Gryneion antik kentleri ile ilgili tüm tarihi, arkeolojik ve kültürel mirası bir araya getirirken son yıllarda bölgede yapılan yüzey araştırmalarında elde edilen bilgileri de ilk kez bilim dünyasına kazandırdı. Kitap, iki antik kentin tarihten arkeolojiye, coğrafyadan jeoloji ve biyolojiye kadar birçok farklı yönünü içeriyor. Eserde, 2011-2016 yılları arası yüzey araştırmalarında bulunan veriler ile birlikte buluntular ve disiplinler arası araştırmalara da yer verildi. Kitabın 2. Cildi Aliağa Belediyesi tarafından gelecek yıl arkeoloji ve tarih meraklılarına ulaşacak.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler