131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

ALİAĞALI OKURLAR KLASİKLERDEN VAZGEÇMİYOR!

11 Eylül 2017, Pazartesi 06:01

     


Yaz bitimi Aliağa’nın çok okunan kitapları arasında yine Türk ve Dünya Klasikleri yer alıyor

Yaz sona erdi. Aliağalılar son tatillerini de bayram dolayısıyla bitirerek, çalışanlar mesailerine öğrenciler ise okulların açılmasına sayılı günler kala hazırlıklarını yapmaya koyuldu. Eylül ayı itibariyle hem ülke genelinde hem de Aliağa yerelinde çok okunan kitapları Emin Sahaf’ın sahibi Nazif Erten’e sorduk.

‘Klasikler listenin başında!’

Nazif Erten geçtiğimiz bir ay ve Eylül’ün ilk haftası itibariyle Aliağalı okurların dünya klasiklerinden Gabriel García Márquez’in Kırmızı Pazartesi ve Yüzyıllık Yalnızlık romanlarının okuyucular tarafından tercih edildiğini, Türk klasiklerinden ise Ahmet Hamdi Tanpınar ‘Huzur’ ve ‘Saatleri Ayarlama Enstitüsü’, Halit Ziya Uşaklıgil ‘Aşk-ı Memnu’, Oğuz Atay’ın ise ‘Tutunamayanlar’ ile ‘Tehlikeli Oyunlar’ adlı kitaplarının halen çok okunduğunu belirtti.

‘Şiir Severlerin tercihi; Turgut Uyar’

Şiir sevenlerin Turgut Uyar’ın ‘Göğe Bakma Durağı’ adlı şiir kitabının en çok satanlarda yer aldığını söyleyen Erten, ’Doğan Kardeş’ adlı seride yer alan şiir kitapları dolayısıyla şiirle tanışmak isteyen okurların uygun fiyata kitaplara erişim sağlayabildiğini vurguladı.

Erten “Ayrıca dünya edebiyatından George Orwell’ın distopik roman kategorisinde değerlendirilen ‘Hayvan Çiftliği’ ve ‘1984’ adlı romanlarının çok okunmakla birlikte daha önce farklı eserleri ilgi gören Kafka okurları şu dönem ‘Dava’ adlı kitabını tercih ederken, Dostoyevski’den ise ‘Kumarbaz’ ve ‘Yeraltı Yaşamından Anılar’ adlı romanları tercih ediliyor.” dedi.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler