131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

FOÇA’YI FESTİVAL SEVİNCİ SARDI

11 Eylül 2018, Salı 06:23

     


‘‘XI. Uluslararası Foça Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali’’ düzenlenen etkinliklerle başladı.

Güzel bir Festival geçmesi dileğinde bulunan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Demokrasi Meydanı Ziraat Bankası Önü ve Yeni Foça Meydanı’nda ‘Tekne Bakım ve Onarımı’ yapan Foçalı Balıkçılara ve Foça Balık Hali Yan Duvarına, ‘Kıyı Balıkçılığı Temalı Duvar Resmi Çizimi’ yapan Gölge Artizm’e kolaylıklar dileyip, bir süre çalışmaları izledi.

Foça Limanında Foça Yelken ve İhtisas Kulübü ve Yeni Foça Limanında Yeni Foça Windsurf ve Yelken Spor Kulübü sporcularının yelken ve sörf gösterileri seyri güzel görüntüler oluşturdu.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye) sualtı fotoğraf sergisi açıldı. Yaban Hayatı Uzmanı Veteriner Hekim Ahmet Emre Kütükçü, ‘Yaban Hayvanlarına İlk Yardım Eğitimi’ konulu panelin katılımcılarına değerli bilgiler anlattı.

Yeni Foça’da, Foça Belediyesi Yeni Foça Hizmet Binası Önündeki Balık Ekmek Mangal Partisi yoğun bir katılımla gerçekleşti. Başkan Demirağ ve belediye meclis üyeleri de vatandaşlara balık-ekmek ikramında bulundu. Festivale, Yunanistan-Midilli’den misafir olarak katılan Arion Halk Oyunları ekibi, Menemen Ticaret Odası Halk Oyunları ekibi ve Foça Belediyesi Halk Oyunları ekibi, gösterilerini sundu. Alana büyük sevinç ve coşku hakim olurken, dostluk halayına vatandaşlar da katıldı.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler