131019098
28 Mart 2024, Perşembe

CEZAEVİNDEKİ ÇOCUKLARDAN TİYATRO OYUNU

12 Mart 2020, Perşembe 06:34

     


Yeni Şakran’da bulunan İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki suça sürüklenen çocuk ve gençler, "Buzlar Çözülmeden" adlı oyunu sahneledi.

Yeni Şakran’da bulunan İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan yapılan açıklamaya göre, suça sürüklenen çocukların rehabilite olmaları amacıyla yürütülen tiyatro kursunda yer alan öğrenciler "Buzlar Çözülmeden" oyununu sergiledi. Ceza İnfaz Kurumu Tiyatro Eğitmeni Ali Soner Günüç'ün derlemesi ile sergilenen oyunun galasına çocukların aileleri de davet edildi. Oyunu İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa Gümüş, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, Aliağa Belediye Başkan Yardımcı Mehmedali Özkurt, Cumhuriyet Savcıları Murat Kayançiçek ve Cihan Yıldız, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Tabur Komutanı Nevzat Ak ve İzmir'de bulunan ceza infaz kurumları müdürleri izledi.

“Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”

Oyun sonunda konuşan kurum müdürü Vural Temür, çocukların ve kurum personelinin oyunculuğuyla ortaya koydukları üstün performanstan dolayı büyük heyecan ve gurur duyduklarını belirterek, "Bundan önceki dokuz oyunda da çocuklarımızın sergiledikleri profesyonellere taş çıkaran performansı Buzlar Çözülmeden adlı oyunumuzda da göstermişlerdir. Bu güzel başarılar hem yolumuzu aydınlatıyor, hem de ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Oyuncuların yetişmesinde, oyunun ortaya çıkmasında sabrı ve üretkenliğinden dolayı tiyatro eğitmeni Ali Soner Günüç'e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi. Suça sürüklenen çocukların sahnelediği Türk tiyatro tarihinde adı klasikler arasında geçen Buzlar Çözülmeden, 1965 yılında Cevat Fehmi Başkut tarafından kaleme alınmış, eser bugüne kadar birçok tiyatro topluluğunca sergilenmiş ve Kemal Sunal'ın başrolünü üstlendiği Deli Deli Küpeli adlı film ile beyazperdeye de aktarıldı.

(AA) 







 
Son Eklenen Haberler