131019098
19 Nisan 2024, Cuma

'K HARFİ YETERLİDİR' SAHNELENDİ

12 Kasım 2016, Cumartesi 06:37

     


BİR MUSTAFA KEMAL İMZASI

'K Harfi Yeterlidir' sahnelendi

Tarihçi-Yazar Sinan Maydan'ın kaleme aldığı tiyatrocu Utku Erişik'in sahnelediği "K Harfi Yeterlidir" oyunu önceki gün akşam Aliağalılarla buluştu. CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Alevi Kültür Dernekleri Şube Başkanı Celal Süslü, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Erol Ertük ve İzmir'de bulunan Eğitim-iş şube başkanlarının da aralarında bulunduğu davetliler "K Harfi Yeterlidir" oyununu Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde izledi. Atatürk Türkiyesi’nin yetiştirdiği genç kuşakların hikayelerinden kesitler sunulan oyunda geçmişle bugün arasındaki diyaloglar dikkat çekti. Eğitim-iş Aliağa Şubesi oyundan sonra Utku Erişik'e plaket ve çiçek takdim etti. Geleneği bozmayan Utku Erişik, takdim edilen çiçeği oyunu izleyen bayan bir öğretmene sundu. Ayrıca Utku Erişik "Mustafa Kemal’in Yürekli Çocukları" ve "Aferin Çocuk!" kitaplarını oyuna gelen okurları için imzaladı.

'TİYATRO SEYİRCİSİ AZALIYOR'

Utku Erişik gazetemize tiyatroya ve Mustafa Kemal Atatürk'e dair açıklamada bulundu. Son yıllarda nüfus artmasına rağmen izleyici sayısında belirgin bir azalma olduğunu söyleyen Erişik, "Aliağa gibi potansiyeli olan bir yerde tiyatro oyununun iki, üç seans oynanabiliyor olması lazım ama bir seansı bile doldurmakta güçlük çekiliyor. Tiyatro izleyici sayısı günden güne azalıyor." dedi.

'MUSTAFA KEMAL BÜYÜK BİR GÜÇ'

Utku Erişik 78. ölüm yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle andığını ifade etti. Mustafa Kemal'in birçok düşmanı olduğunu dikkat çeken Erişik "10 Kasım geliyor tören alanlarında ve Anıtkabir'de ip gibi sıralanmak zorunda kalıyorlar. Üstüne her şeyi yıkmaya çalışıp hala bir 10 Kasım günü saygı duruşunda bulunmak zorunda kalıyorlarsa Mustafa Kemal Atatürk büyük bir güç demektir." dedi.

(İSMAİL AFACAN)







 
Son Eklenen Haberler