131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

21. İZMİR KİTAP FUARI'NA GERİ SAYIM BAŞLADI

13 Nisan 2016, Çarşamba 06:03

     


İzmirli okurları sevdikleri yazar ve yayınevleriyle buluşturan İzmir Kitap Fuarı 21. kez 16-24 Nisan 2016 tarihleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda (Kültürpark) düzenlenecek.

Bu yıl 400 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek İzmir Kitap Fuarı'nda yaklaşık 150 kültür etkinliği düzenlenecek. Dokuz gün sürecek fuarda İlber Ortaylı, Gülten Dayıoğlu, Ataol Behramoğlu, Canan Tan, Murathan Mungan, Büşra Yılmaz, Erdil Yaşaroğlu, Ayşe Kulin, Muzaffer İzgü, Ahmet Telli, Banu Avar, Üstün Dökmen, Fehim Taştekin, Selçuk Erdem, Enver Aysever, Mustafa Armağan, Eren Erdem, Mavisel Yener, Aret Vartanyan, OT Dergisi ve Uykusuz Dergisi yazar ve çizerlerinin de aralarında bulunduğu pek çok yazar okurlarıyla buluşacak.

BEHÇET NECATİGİL VE SAMİM KOCAGÖZ ANILACAK

Fuarda Behçet Necatigil’in 100. yaşı panel, söyleşi ve sergi ile kutlanacak. Anma programı kapsamında 16 Nisan Cumartesi günü 16.30-17.30 saatleri arasında Doğan Hızlan ve Mahmut Temizyürek’in katılacakları “Sevgilerde - Behçet Necatigil 100 Yaşında” ve aynı gün Yüksel Pazarkaya’nın konuşmacı olacağı “Unutulmak İsteyen Şair: Behçet Necatigil” iki söyleşi gerçekleşecek. 21 Nisan Perşembe günü 13.00-14.00 saatleri arasında Yusuf Alper’in yönetiminde Yunus Koray, Hüseyin Peker, Murat Acar ve Seval Arslan’ın konuşmacı olacakları “100. Yaşında Behçet Necatigil ve Şiiri” paneli ve 22 Nisan Cuma günü “Her Şairin Behçet Necatigil’i” şiir dinletisi düzenlenecek. Ayrıca Yapı Kredi Yayınları ile birlikte düzenlenecek “Behçet Necatigil 100 Yaşında Sergisi” ile aile arşivinden yararlanılarak kurulan foto-biyografik sergi fuar boyunca ziyaret edilebilecek.

ONUR KONUĞU, HÜSEYİN YURTTAŞ

Kitap fuarında 100. yaş etkinlikleri kapsamında anılacak bir diğer yazar ise Samim Kocagöz olacak. 16 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek “Samim Kocagöz 100 Yaşında” paneline Turhan Günay, Öner Yağcı, Hidayet Karakuş ve Şükrü Kocagöz katılacak. Fuarın onur konuğu şiirleriyle 1960 sonrasının ikinci kuşak şairleri arasında toplumcu yönüyle dikkat çeken İzmirli şair-yazar Hüseyin Yurttaş olacak.

SERGİLER FUAR BOYUNCA AÇIK OLACAK

Edebiyatımızın yeni nesil yazarlarından Koray Yersüren, Emine Can ve Merve Akıncı 23 Nisan Cumartesi günü saat 19.00’da düzenlenecek söyleşide bir araya gelecekler ve yazarlık serüvenlerini anlatacaklar. Fuarda Sadık Karamustafa’nın küratörlüğünde, Tan Oral çizgilerinden oluşan “Çizgili Aydın Okumaları” sergisi ve Semih Poroy’un çizgilerinden oluşan “Feklavye” isimli sergi fuar boyunca görülebilecek.

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler