131019098
29 Mart 2024, Cuma

ÖĞRENCİLER KARNELERİNE KAVUŞTU

13 Haziran 2015, Cumartesi 10:12

     


Aliağa’da dün toplam 14 bin 583 öğrenci karne heyecanı yaşadı. TOKİ Ortaokulu ve TOKİ İlkokulu 2014-2015 Eğitim öğretim yılı 2. Dönem sonu sembolik karne töreni Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, çok sayıda öğrenci ve velinin katılımıyla gerçekleştirildi. Son ders zilinin çalmasıyla tatil heyecanı yaşayan öğrencilere karneleri okul bahçesinde gerçekleştirilen ödül töreninin ardından verildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende 8/C sınıfı öğrencisi Ceren Karaçay “Okula Veda” adlı şiirini okudu. 4/A sınıfı öğrencilerinin sergilediği Karadeniz yöresi folklor gösterisi beğeniyle izlendi. Bu yıl Aliağa’daki ortaokullar arası yapılan futbol müsabakalarında üçüncülük elde eden TOKİ Orta Okulu öğrencilerine madalyaları verildi.

YILMAZ, OKUL 1.’SİNE PLAKET VERDİ

Törende 2014-2015 Eğitim öğretim yılı Okul Birincisi Muzaffer Kerem Albayık’a plaketini veren Kaymakam Bayram Yılmaz, “Her dönem sonunda bir okulumuzda sembolik olarak karne veriyoruz. Öğrencilerimizin başarılarına şahit olmaktan mutlu oluyoruz. Tüm öğrencilerimize sağlıklı, huzurlu bir yaz tatili diliyorum” dedi.

DERSE, “PERFORMANSLARI ÇOCUKLARI SUÇLAMADAN DEĞERLENDİRİN”

Yaptığı açıklamada velilerin çocuklardan olan beklentilerini çok yüksek tutmadan, performansları çocukları suçlamadan değerlendirmeleri gerektiğine dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürü Derse, “Aliağamızda bu yılı da çok verimli geçirdik. Bizleri, veli ve öğrencilerimizi üzecek olumsuzluklar yaşamadan dönemi sonlandırdığımız için çok mutluyuz. Çocuklarımızın akademik, kültürel ve sportif alandaki başarılarıyla gurur duyuyoruz. Çocuklarımız yaz tatilini dolu dolu yaşasınlar” şeklinde konuştu.

KARAKUŞ, “BAŞARI DA BAŞARISIZLIK DA HEPİMİZİN”

Törende konuşan Okul Müdürü Bülent Karakuş, “Bugün hepimizin hasat günü. Bu karneler sadece çocukların karnesi değil. Başarı da başarısızlık da hepimizin. Bundan sonraki yıllarda başarı oranımızı arttırarak devam edeceğiz. İkinci dönem TEOG sonuçlarına baktığımızda bir hayli yol aldığımızı görüyorum. Çocuklarımız Matematikte 8, Türkçede 6 puan ortalamanın üzerine çıktı. İnanıyorum ki tüm öğrencilerim çok başarılı olacaklar” dedi. Ödül töreninin ardından sınıflarında yerini alan 17/B sınıfı öğrencileri karnelerini Kaymakam Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Derse’nin elinden almanın mutluluğunu yaşadı. (Emel Oturak)







 
Son Eklenen Haberler