131019098
19 Mart 2024, Salı

KOZAKLI KURSİYERLER SERTİFİKALARINI ALDILAR

13 Temmuz 2018, Cuma 06:06

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, Ege Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (EGESEM), Ege Üniversitesi Bergama Meslek Yüksekokulu, KOSGEP ve Bergama Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen “Ev Pansiyonculuğu ve Girişimcilik” eğitimleri ile Bergama Halk Eğitim Merkezi “El Sanatları” kursiyerleri için sertifika töreni düzenlendi.

Yukarıbey Mahallesi’nde Yukarıbey, Göbeller ve Aşağıbey köyü kursiyerleri için düzenlenen sertifika törenine Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Dr. Aytuğ Balcıoğlu, Tarımsal Projeler Müdürü Ahmet Tomar, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hakan Ergüner ve Kozak köy muhtarları katıldılar.

EKONOMİYİ CANLI TUTMAK ZORUNDAYIZ

Törende konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Kozak geleneklerini yaşatan çok özel bir bölge. Burada yaşayan insanların, bu toprakları terk etmemeleri ve üretebilmeleri için ekonomilerini de canlı tutmaları gerekiyor. Eğer ekonomiyi canlı tutamazsak buraları madencinin, talancının eline geçer. Bunu istemiyorsak, buraların yaşanabilir kalmasını istiyorsak, yöre insanı için çözüm üretmemiz gerekiyor. Büyükşehir’in düzenlemiş olduğu girişimcilik ile ilgili eğitimler bu nedenle önemli. Bu el işi göz nuru geleneklerimizi yaşatan Halk Eğitimi Merkezi başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

KOZAK FESTİVALİ YAPACAĞIZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan ise; “Biz burada ürettiklerimizi turizm ile buluşturmalıyız. Sizlerin gelirini arttırmalıyız. Ürünlerinizi pazarlayacak alanlar açmalıyız. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yukarıbey köyümüzün turizm kooperatifinin yarım kalmış işlerini Aziz Başkanımız hayata geçirecek. Burayı ayağa kaldıracağız. Böylelikle siz üreticiler burada ürünlerinizi pazarlama olanakları bulup, emeklerinizin karşılığını alacaksınız. Ayrıca Belediye Başkanımız Mehmet Gönenç ve muhtarlarımızla bir toplantı yapıp bu seneden itibaren Kozak Festivali yapacağız” dedi.

468 KURS AÇTIK

Halk Eğitim Müdürü Hakan Ergüner ise; “Bizler Bergama Halk Eğitim Merkezi olarak Bergama’nın birçok yerinde 468 kurs açtık. Bunların yüzde 48’i mesleki gelişimi amaçlayan kurslarımız, yüzde 52’si ise hobi ve sanatsal ağırlıklı kurslarımızdı. Bu kursları açarken bize destek olan özellikle Bergama Kaymakamlığı ve Bergama Belediyesi başta olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi Makine Sınıfının Yöresel Defilesi ve Halk Oyunları kursiyerlerinin gösterileri beğeniyle izlendi. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Kursiyerleri Yıl Sonu Sergisi’nin açılışı yapıldı.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler