131019098
19 Mart 2024, Salı

BİR YAŞINA GİREN BerKM’DE ETKİNLİKLERİ 30 BİN KİŞİ TAKİP ETTİ

13 Ekim 2017, Cuma 06:52

     


UNESCO’nun 999’uncu Dünya Mirası Bergama’da 8 Ekim 2016 yılında açılışı yapılan ve dünyaca ünlü Türk Mimar Emre Arolat’ın imzasını taşıyan Bergama Kültür Merkezi (BerKM) birinci yılını birbirinden farklı etkinlikler ile kutlamaya devam ediyor.

8 Ekim 2016 yılında Dünyaca ünlü piyano virtüözü İdil Biret konseri ile açılışı yapılan BerKM’de yeni sezon Eylül ayında açılırken, 7’den 70’e hazırlanan etkinlikler kapalı gişe oynamaya devam ediyor. Kısa sürede Bakırçay’ın kültür merkezi haline gelen ve sanatseverler tarafından oldukça beğenilen BerKM’de geçen sezon 89 etkinlik yapıldı. BerKM Sergi Salonu’nda 20’den fazla sergi açıldı.

2016-17 SEZONUNDA 7 BİN ÇOCUK TİYATRO İZLEDİ

Etkinliklerde 18’si çocuk, 23’ü yetişkin olmak üzere 41 tiyatro oyunu sergilendi. Operalar ile birlikte 32 Konser verildi. 16 panel düzenlendi. BerKM’de ki 18 çocuk tiyatrosundan 4’ü 8 seans halinde gösterildi. 7 Bin çocuk tiyatro izledi. Sadece tiyatro seyircisi yetişkinler ile birlikte 14 bini aştı. BerKM’de düzenlenen etkinlikleri konser ve düzenlenen paneller ile birlikte yaklaşık 26 bin kişi, sergiler ile birlikte ise 30 bin kişi takip etti. Ayrıca Bergama Araştırmaları Kütüphanesi ise hafta içi her gün onlarca öğrenci ve vatandaş tarafından ziyaret ediliyor. Burada öğrenciler rahat çalışma ortamı yakalıyor. BerKM’de ki 2 küçük cep sineması da her gün sinemaseverlerin akınına uğruyor.

BAKIRÇAY’IN SANAT MERKEZİ

Kısa sürede Bakırçay’da yıldızı parlayan BerKM’nin sanatseverler tarafından çok beğenildiğini söyleyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Bergama Kültür Merkezi, BerKM’nin açılışını bir yıl kadar önce yaptık. Hazırladığımız programlara sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Kısa sürede Bakırçay’ın sanat merkezi haline geldi. Sadece geçen sezon Kasım 2016’dan Mayıs 2017’ye kadar yapılan etkinlikleri yaklaşık 30 bin kişi takip etti. Bu çok önemli bir rakam. Ama bizi en çok sevindiren ise tiyatro seyircisi oldu. Tiyatroların sıkıntı yaşadığı bir dönemde 6 ay gibi bir sürede 14 bin kişi tiyatro izlemeye geldi. Bu izleyicilerin 7 binini ise çocuklar oluşturdu. Onları tiyatro ile buluşturduk. Buluşturmaya da devam edeceğiz. Yeni sezonda da tüm vatandaşlarımızı etkinliklerimizi izlemeye davet ediyorum” dedi.

ÇOK AMAÇLI VE SIRADIŞI BİR YAPI

Dünyaca ünlü Türk Mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan proje UNESCO Dünya Mirası Bergama’nın kültürel birikiminden ve görkemli anıtsal eserlerinden izler taşıyor. Bu yönüyle, Bergamalı kimliğiyle öne çıkan sıra dışı bir yapı. İçerisinde; tiyatro, müzik, sahne sanatları, söyleşi ve bilimsel toplantılar gibi etkinliklerin düzenlenebileceği 319 kişilik salonu, 122 kişilik 2 adet cep sineması, açık hava sineması, Bergama Araştırma Kütüphanesi, sergileme alanları ile Bergama’nın aydınlık geleceğini şekillendirecek önemli bir eser.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler