131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ERCİŞLİ ŞAİR ALİAĞA’YI ANLATTI

15 Nisan 2016, Cuma 06:24

     


Toplumsal konularda kaleme aldığı hicivleri ile dikkat çeken Şair ve Yazar Erol Çelik’in ikinci şiir kitabı yayımlandı.

İlk kitabı ‘Ercişli Şairler Güldeste’yi 2010 yılında şiir severlerle buluşturan Şair Erol Çelik’in ikinci kitabı ‘Bir Demet Şiir’ raflardaki yerini aldı. Tamamı kendisine ait 60 şiirin yer aldığı kitabında şair, Aliağalıyım ve Aliağa’m şiirleriyle ise kenti selamladı. Kitapta yer alan Aliağalıyım şiiriyle, sanayi kendi Aliağa’ya Türkiye’nin değişik bölgelerinden çalışmak için gelerek kente yerleşen ve kendisini Aliağalı gibi hisseden bireyleri anlattığını belirten Şair Çelik, “Şiir benim de yaşam mücadelemin çıkış noktası olan Erciş’ten başlayıp Aliağa’yla son buluyor” dedi.

“YAYIN EVLERİ ŞİİRE ÖNEM VERMİYOR”

Memleket, toplum ve doğa konularında yazdığı şiirleriyle tanınan bölge şairlerinden Erol Çelik, şiir severlerin karşısına ikinci kez çıktığı kitabında Kalemim, Susmayın Beyler, Barış Var, Zorlu Yollar şiirlerine yer verdi. Şiirleri birçok yerel gazete ve internet sitesinde yer alan şair yeni kitabı hakkında yaptığı açıklamada, “Kitapta toplumsal yaralara değindiğim hicivlerim ve vatan üzerinde yazdığım şiirlerim yer alıyor. Ekonomik imkânlarım kısıtlı olduğu için aynı içerikte en az üç kitap daha edecek şiirlerimi okuyucuyla maalesef henüz buluşturamadım. Yayın evleri şiire artık önem vermiyor. Kitap okuyucusu da günümüzde azaldı” şeklinde konuştu. Kitabın önsüzünü yazan Araştırmacı Yazar Selahattin Koşar ise Şair Erol Çelik ve kitabından, “Onda bazen Karacaoğlan’ı, bazen de Köroğlu’nu, bazen Ercişli Emrah’ın, bazen de günümüz şairlerinin izini görmek mümkündür. Eminim beğeneceksiniz” şeklinde söz etti.

EROL ÇELİK KİMDİR?

1961 tarihinde Erciş’te doğdu. İlkokulu Erciş’te, liseyi Konya’da okudu. Fırat üniversitesi Veterinerlik Fakültesi 3. sınıftayken okulu bıraktı. İzmir POAŞ Bölge Müdürlüğü’ne Muhasebeci olarak girdi. 12 yıl çalıştıktan sonra özelleştirme nedeniyle işten ayrıldı. Daha sonra Tarım Müdürlüğü’nde göreve başladı. 2013 yılında Aliağa İlçe Müdürlüğü’nden emekliye ayrıldı.

(EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler