131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

‘FOÇA: Su, Deniz, Gediz’ Yayınlandı

15 Mayıs 2017, Pazartesi 05:50

     


TECO’nun katkılarıyla hazırlanan Cevat Yıldırım’ın son kitabı okurlarıyla buluştu.

 

Aliağalıların yakından tanıdığı, gazetemizin köşe yazarlarından Cevat Yıldırım’ın son kitabı “FOÇA: Su, Deniz, Gediz” yayınlandı.

TECO’nun katkılarıyla hazırlanan ve Foça’yla ilgili mitoloji, arkeoloji, tarih, edebiyat, coğrafya, sosyoloji, felsefe, ekonomi konularına ışık tutan eser, bir Foça ansiklopedisi olmaktan ziyade meraklısının çok şey bulabileceği, hiç bilinmeyenleri öğrenebileceği kaynak olma özelliği taşıyor.

Kitabın yazarı Cevat Yıldırım kitabın hazırlanmasında kendisine yardımcı olanlara ve Teco Petrolcülük Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yalçınkaya’ya teşekkürlerini sunarken “Foça yazılarımda Cumhuriyet Dönemi ile ilgili çok özgün bilgiler var. Okuyacak, soruşturacak, değerlendirecek insanlarımıza sunuyorum. Gelecekte Foça ile ilgili yapılacak çalışmalar; deniz benzeri gök mavi, Gediz gibi yararlı olsun, su gibi akıp çoğalsın dileğimdir. Ege’den Türkiye’ye yerli sermayesi ile çok çalışıp bugüne gelen eğitime, kültüre, öğrenmeye değer veren kıymetli öğretmenim, okumanın yaşı yoktur diyen iş adamı Sayın Mustafa Yalçınkaya’ya hayalimi gerçekleştirmeme vesile olduğu için teşekkür ederim.” dedi.

Yıldırım’ın imzaladığı ilk ‘FOÇA: Su, Deniz, Gediz’ kitabını alırken çok duygulandığını belirten Mustafa Yalçınkaya da “Bizler bugün var yarın yokuz. Ancak bu kitap bizlerden sonra da, gelecek nesillerin elinde var olmaya devam edecek. Yaşanan bilgi ve tecrübeleri, tarihimizi, gelenek ve göreneklerimizi kayıt altına alarak bizden sonrakilere aktarmak hepimizin görevidir. Bu doğrultuda benim de bir nebze katkım olduysa ne mutlu. Cevat Hocama emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, yeni kitabının hayırlı olmasını diliyorum” dedi. (BÜLENT PINARBAŞI)

 







 
Son Eklenen Haberler