131019098
18 Nisan 2024, Perşembe

APM TERMİNALS İLK ADIMI ATTI

15 Haziran 2015, Pazartesi 10:22

     


Aliağa ilçesindeki Petkim limanını (PETLİM) 28 yıl işletecek olan, 65 işletim liman Ağ ve 38 ülkede, terminal tesisleri ve 39 ülkede 200 Yurtiçi Hizmetler operasyonları yanı sıra küresel liman endüstrisinin bağımsız Vinç Mühendislik Hizmetleri sağlayan Dünyanın Devi APM Terminals’in Ulukentte Hizmet Ofis Binası açıldı.

Açılış Törenine İzmir Büyükşehir Belediyesi Kuzey Ege Koordinatör Mehmet Arslan, İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk, Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Ska ile Denizcilik sektörününün ileri gelen firma ve acentelerin yetkileri katıldı B. Dünyanın Devi APM Genel Müdürü Mogens Wolf Larsen tarafından İngilizce olarak yapılan açılış konuşmasında bugünün APM Terminals için çok özel bir gün olduğunu ve Kendileri için Aliağa'da yeni konteyner terminalinin açılması yönünde önemli adımlardan bir tanesinin olduğunu, Konteyner terminali hazır olana kadar Ulukent bulunana Hizmet binasın ofisi bulunacaklarına belirten Larsen, “ Burada Ulukentte bulunmaktan mutluyuz yerel yönetimden ve yerel halktan yakınlık görmekten mutluyuz. Bundan dolayı da sevinçliyiz. 2.200 metrekarelik ofiste bulunmaktayız ve biz terminale açılana kadar bütün arkadaşlarımızı burada ağırlayacağız bütün eğitimlerini burada vereceğiz dedi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KONTEYNIR LİMANLARINLARINDAN BİRTANESİ

Aliağa’daki yeni terminalimizin faaliyetlerini başlamak için büyük bir heyecan ve beklenti içerisinde olduklarını,Türkiye’nin En Modern, en emniyetli en güvenli, en büyük konteynır Terminallerinden bir tanesi olacağını söyleyen Larsen, “ Bu terminalin İnşaat yerinde hızla ilerliyor ve bu yılın 4. çeyreğinde, 1. aşama için tüm inşaat tamamlanması bekliyoruz. APM ve pekim ile birlikte yaklaşık 5 yıldır Terminali ve operasyonu geliştirmek için çaba harcıyor. Dünyanın en iyi ve kaliteli terminallerinden bir tanesi olacaktır” dedi.

ULUSLARARASI PİYASA VE DÜNYA PAZARINA

PetKim ve APM ortak girişimi olan koytenır terminali sayesinde İzmir piyasası yakında dünyada seyreden çok büyük ölçekli gemilerin hizmetine açılarak Bölgedeki İhracatçılar ve İthalatçılar uluslararası piyasalara Dünya pazarlarına böylece doğrudan bir açılım sağlamış olacaklarını belirten Lasersen “konteyner terminali su derinliği 16 m lineer rıhtım ve 700m oluşacaktır. Buna ek olarak özel bir genel kargo rıhtım olacak. Terminalin Toplam kapasite 1.3m TEU olacak ve olacak ve terminal açılması üzerine, 10 elektrikli kauçuk yorgun-Portal vinçler ek olarak kullanılabilir Türkiye'nin en büyük gemi-shore vinç 3 tane olacak. 2. safhasının açılması üzerine, ilave ekipman monte edilecek ve tamamen dışarı oluştururken, terminal 6 gemi-shore vinç ve 26 lastik yorgun-portal vinç olacaktır. Eylül ayının sonlarında bu STS ve ITC gemilerin ilk parçaları sevkiyattı Aliağa ‘da gerçekleştirilecektir.

EKİPMANLAR DIŞINDA İNSANLARA DA İHTİYAÇ VAR

Ekipmanlar ve IT sistemlerinin yanı sıra İnsanlara da ihtiyaç olduğunu şuanda yaklaşık 50 personelli Terminellde çalışmaya başladıklarını bu sayıda yakın tarihte 300 kişi ulaştıracaklarını Belirten Lasern “ Tam kapasiteye ulaştığımızda 600 kişi çalışacak. Bizim çalışanlarımız işlerini gerçekleştirmek için güvenli ve etkin bir şekilde düzgün eğitimli olduğundan emin olmak için, biz bu ofiste terminali açılmadan önce işgücü aylarında eğitim verilecektir eğitim odaları, çok sayıda kurduk. vinç oturup onları çalışacağı kişiler bu ofis kısa bir süre gelecek bir state-of-the-art vinç simülatör eğitim verilecektir.” dedi.

 

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISINDAN “DESTEK VERİRİZ” SÖZÜ

APM Genel Müdürü Mogens Wolf Larsen Konuşmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Kuzey Ege Koodinetör Menemen Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Arslan, Uluslararası büyük bir şirketin Menemen İlçesinde Hizmet binasının açılmasının büyük bir gurur verici olduğunu Menemen’de yatırım yapan şirketlere yardımcı olduğunu belirten Başkan yardımcısı “ memleketimizde ve ilçemizde böyle güzel yatımlar oluyor Böyle şirketlerin birere bire gelip beldemizde ve ilçemizde değerlendirmesi, için İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen her şeyi yaparız elimizi taşın altını koyarız” diyerek hayırlı olması dileklerinde bulundu.

SAKA “ALİAĞA-İZMİR CEVRE YOLU YAPILMALI “

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kuzey Ege Koordinatör Menemen Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Arslan konuşmasının ardından Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka yapmış olduğu konuşmada 1980 yıllarında yapılan petkim liman yakın zamana kadar aylarca tek bir geminin geldiğini yapılan çalışmalar neticesinde şu anki konumuna geldiğini, APM şirketin Aliağa’da büyük bir ofis istediklerini Fakat Aliağa’da böyle büyük Hizmet ofis binasını bulamadıklarından dolayı Ulucak’ta Ofis açmak zorunda kaldıklarını, Sanayi Kentlerinde yapılacak olan imar planlananlarının Bir ve üç senelik olarak değil de ileriye dönük olarak hazırlanmasının gerektiğini söyleyene Saka “ Aliağa-Menemen ,Menemen- İzmir arasında bulunan Karayolunda şuanda trafik yoğunluğunun bulunmaktadır. Bu işletme açıldığında Günde 2500-2700 tır konteyner geçecek diye planlanıyor. Bu da Aliağa İzmir yolunda büyük sıkışıklıklara yol açacak. Bir an önce yetkililer tarafından Aliağa İzmir çevre yolu yapılması gerekmektedir. Şeklinde konuşarak hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Konuşmaları ardından APM Hizmet ofis Binasın açılışı için kurdele kesimi açılışa katılan İzmir Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk , Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka , İzmir Büyükşehir Belediyesi Kuzey Ege Koodinetör Menemen Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Arslan APM Genel Müdürü Mogens Wolf Larsen tarafından yapıldı. (Nimet Ergün)







 
Son Eklenen Haberler