131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

BERGAMALI ÇOCUKLAR KENDİ MASALLARININ KAHRAMANI OLACAK

15 Temmuz 2017, Cumartesi 06:52

     


Bergama Belediyesi, Bergamalı çocukların yaz tatilini eğlenceli ve kaliteli geçirebilmeleri amacıyla sürdürdüğü etkinliklere bir yenisini ekledi. Buna göre yazar Pınar Merterkek’in “Kendi masalını kendin yaz, kendin anlat” projesi ile Bergamalı çocuklar kendi masallarının kahramanı olacak.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nde dramaturg olan yazar Pınar Merterkek, kendisine ait olan projesini, Bergama Belediyesi’nin desteği ile Bergama Tepeköy Mahallesi’nde yaşama geçirdi. Projeyle çocuklar, bilimin ışığında kendi masallarını yazıp yaratıcı drama tekniğinden de yararlanarak kendi masallarını anlatıyor ve canlandırıyor. Canlandırırken ise her çocuk kendi masalının kahramanı oluyor.

Bergama Tepeköy Kültür Merkezi kütüphanesinde başlayan “Kendi masalını kendin yaz, kendin anlat” projesine 60 çocuk katıldığını belirten yazar Pınar Merterkek; “Projemize katılan çocuklarımız öncelikle nasıl bir masal düşlediğini anlatıyor. Daha sonra birlikte masal ile ilgili kurgusu yapılıyor. Ardından bu masalda ne anlatılmak istendiğini buluyoruz. Böylece herkes kendi masalını yazıp, anlatmış oluyor” dedi. Merterkek; “Öncelikle masalın çocuk gelişimine büyük katkısı var. Bu projeyi iki modül olarak uyguluyorum. İlk modülde rol model olarak kendi kitaplarımdan bir masalı katılımcılara canlandırarak anlatıyorum. Ardından masal yazmanın tekniğini eğlenceli ve uygulamalı biçimde farkına varmalarını sağlıyorum” dedi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler