131019098
19 Nisan 2024, Cuma

UĞUR MUMCU DİKİLİ'DE PANELLE ANILACAK

16 Ocak 2017, Pazartesi 07:00

     


Bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993’te yaşamını yitiren Cumhuriyet Gazetesi yazarı Uğur Mumcu, katledilişinin 24. yılında Dikili'de düzenlenecek etkinliklerle anılacak.

24 Ocak 1993’te arabasına konulan bomba ile katledilen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, ölümünün 24’üncü yılında da unutulmuyor. Uğur Mumcu, Dikili Belediyesi'nin düzenleyeceği ve CHP İzmir Milletvekili Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay'ın da konuşmacı olduğu “Uğur Mumcu'dan Günümüze Gazetecilik” başlıklı panelle anılacak.

“Balbay, Mumcu İle Olan Anılarını Anlatacak”

Dikili Belediyesi Çandarlı Hizmet Binası Konferans Salonu'nda 24 Ocak 2017 Salı günü saat 19.00'da Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un açılış konuşması ile başlayacak olan panelde, ilk olarak gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun anısına hazırlanan belgesel filmin gösterimi yapılacak. Suikastlara kurban giden tüm aydın ve gazetecilerle birlikte Türkiye’nin aydınlanmasına katkı koyan gazetecilerin de anılacağı etkinlik çerçevesinde Mumcu'nun yakın arkadaşı ve meslektaşı CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay konuşmacı olacak. Balbay, yakın dostu Uğur Mumcu ile demokrasi şehitlerinin anılacağı panelde, hem Mumcu ile olan anılarını hem de Türkiye’deki basın özgürlüğünün geldiği noktaya dair görüşlerini anlatacak.

“Uğur Mumcuların İzinde Yürümeliyiz…”

Etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, ülkemizin sıkıntılı bir dönemden geçtiğine vurgu yaparak, şöyle konuştu: “Mevcut iktidar ve onun destekçisi bir siyasi parti parlamenter sistemimizi yok ederek yerine tek adam sistemini getirmek istiyor. Bu durum ülkeyi hızla karanlıklara sürüklemektedir. Böyle bir ortamda, çocuklarımızın aydınlık geleceği için tek yürek olmalıyız. Uğur Mumcu gibi, Ahmet Taner Kışlalı gibi, Muammer Aksoy gibi, Abdi İpekçi gibi, Bahriye Üçok gibi cumhuriyet, demokrasi ve çağdaşlık bayrağını sımsıkı kavrayıp, göklere yükseltmeliyiz. Bu inançla Uğur Mumcu'nun aziz hatırasında, tüm demokrasi ve devrim şehitlerini anacağımız ve de demokrasiye bağlılık kararlılığımızı ortaya koyacağımız anlamlı bir etkinlik düzenliyoruz. Tüm Dikilili ve İzmirli hemşerilerimizi de, 24 Ocak da karanlıklara karşı ‘Uğur Mumcuların İzinde Yürümeye Devam Edeceğiz’ diye haykırırken Çandarlı’da yanımızda olmaya davet ediyorum”

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler