131019098
28 Mart 2024, Perşembe

İFOD 30. YILDÖNÜMÜNÜ FOTOĞRAF SERGİSİYLE KUTLAYACAK

16 Şubat 2017, Perşembe 06:23

     


İFOD’un 30. Yıldönümü Sergisi, 16 Şubat Perşembe günü Kültürpark’taki İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi’nde açılacak.

İzmir’in ilk fotoğraf sanatı derneği unvanına sahip olan İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD), 30. yılını üyelerinin çalışmalarından oluşan bir sergiyle kutlayacak. İFOD’un, 30. Yıldönümü Sergisi, 16 Şubat Perşembe günü Kültürpark’taki İzmir Resim Heykel Müzesi ve Galerisi’nde, saat 18.30’da açılacak. 88 İFOD üyesinin çalışmalarının yer alacağı sergideki fotoğraflardan oluşan albüm de sanatseverlerin beğinisine sunulacak.

İFOD Başkanı Lütfü Dağtaş, İFOD’u, 1986 yılında kurduklarını ve bugüne değin fotoğraf sanatına dönük pek çok projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Kurulduklarından bu yana yurt içi ve yurt dışında pek çok sergi açtıklarını, fotoğraf gösterimi yaptıklarını hatırlatan Lütfü Dağtaş, “İFOD aynı zamanda üst yapılanma olan Türkiye Fotoğraf Sanatı Derneği-TFSF’nin de kurucusudur. Ayrıca yabancı ülkelerden kardeş derneklerimiz bulunuyor” dedi. Dernek bünyesinde yıllardır fotoğraf konusunda nitelikli eğitimler verdiklerini ifade eden Lütfü Dağtaş, “Bu eğitimler sayesinde pek çok kişi ilgi duyduğu fotoğraf alanında belli bir yetkinliğe ulaştı. Bazı arkadaşlarımız da fotoğrafı ticaret olarak seçtiler. Bu da eğitimlerimizin düzeyi hakkında bilgi veren bir gösterge. Şimdiye değin İzmir’de 3 ayrı uluslararası fotoğraf günleri düzenledik. Şimdi hedefimizde dördüncüsü var. Belirtmem gereken bir başka unsur da, fotoğraf konusunda eğitim veren fakültelerimizle yakın işbirliği içerisindeyiz” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler