131019098
19 Nisan 2024, Cuma

KÜLTÜREL ETKİNLİK AÇIĞINI CHP KAPATACAK

17 Ocak 2018, Çarşamba 06:30

     


CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, ilçedeki sosyal ve kültürel etkinlik açığını kapatmak için faaliyetlerine başladı. İlk etkinlik olarak Yazar Dr. Naim Babüroğlu’nun katılacağı söyleşi, Aliağa Belediyesi’nin salon vermemesine rağmen 19 Ocak Cuma günü gerçekleştirilecek.

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, önümüzdeki dönemde ilçedeki sosyal ve kültürel etkinlik açığını kapatmak amacıyla proje geliştirdi. Her ay bir veya iki etkinlik gerçekleştirmeyi hedefleyen CHP, bu kapsamda ilk olarak Yazar Dr. Naim Babüroğlu'nu “Türkiye ve Ortadoğu’nun Geleceği” konulu söyleşi ile Aliağalılarla buluşturacak. Söyleşi, 19 Ocak Cuma günü saat 18.30’da Kültür Mahallesi’nde bulunan Aliağa Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söyleşiye tüm Aliağa halkının davetli olduğunu belirtti.

BELEDİYE SALON VERMEDİ

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı olarak Aliağa'nın sosyal ve kültürel etkinlik anlamındaki eksikliğini kapatmak adına her ay bir söyleşi, bir gösteri şeklinde etkinlikler gerçekleştireceklerini söyleyen Özcan Durmaz, Cuma günü yapılacak olan söyleşinin bu çerçevedeki etkinliklerin ilki olacağını belirtti. Bu süreçte Aliağa Belediyesi ile yaşadıkları bir sıkıntının da altını çizen Durmaz, “Düzenleyeceğimiz söyleşi için Aliağa Belediyesi’nden salon talep ettik, Belediye Meclis Salonu’nu istedik. Bize ilk önce sözlü olarak tamam dediler, ayrıca resmi bir yazıyla başvurmamızı söylediler. Biz de sözlü olarak olumlu cevap verildiği için yazar Naim Babüroğlu ile konuşup organizasyonumuzu hazırladık. Ancak, Aliağa Belediyesi son anda karar değiştirerek yaptığımız yazılı başvuruya olumsuz yanıt verdi. Salon, Aliağa Belediyesi’nin etkinlik programının yoğunluğu gerekçe gösterilerek bize verilmedi.” dedi.

“ALİAĞA’YI BU HALE GETİRENLERİ AYIPLIYORUZ”

Eski Belediye Binası ile birlikte Atatürk Kültür Merkezi’nin de yıkılmasıyla beraber ilçe merkezinde kültürel aktivite gerçekleştirecek alan bulmanın zorlaştığını kaydeden Durmaz, “Söyleşi için sözlü olarak salon talebinde bulunduğumuzda Aliağa Belediyesi yetkilileri bize salonun o gün boş olduğunu söylemişlerdi. Bizde ona göre Cuma gününü tercih etmiştik. Ancak son anda salonu bize vermekten vazgeçip böyle bir gerekçe ile karşımıza çıktılar. Bu apaçık CHP'nin yapacak olduğu etkinlikleri baltalama girişimidir. Bunu en hafif tabirle ayıplıyorum. Eski belediye binası ile birlikte Atatürk Kültür Merkezi’ni de yıkarak burayı Aliağa halkının kullanımından çıkardılar. Sosyal-kültürel tesis olarak belirlenen alana da belediye binasının taşınmasıyla büyük bir düğün salonu ve toplantı salonunu ortadan kaldırdı. Bu girişimlerden sonra Aliağa’da toplantı ve etniklik yapılacak bir yer kalmadı. Aliağa’yı bu hale getirenleri ayıplıyoruz.” diye konuştu.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler