131019098
29 Mart 2024, Cuma

YURTTAŞ, ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

17 Mart 2018, Cumartesi 06:24

     


Yazdığı çocuk kitapları ile tanınan Foçalı Yazar Hüseyin Yurttaş, Aliağa İlçe Halk Kütüphanesi’nde öğrencilerle bir araya geldi.

Bölgemizin ve ülkenin tanınmış yazarlarından Hüseyin Yurttaş, Aliağa İlçe Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen söyleşide, ilçedeki öğrencilerle buluştu. Kütüphaneler Haftası kapsamında düzenlenen söyleşi ve imza gününe Atatürk İlkokulu, Mehmet Saka İlkokulu ve Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri ile öğretmenleri katıldı. Öğrencilerle uzun uzun sohbet ederek birikimlerini aktaran Yurttaş, miniklerden gelen soruları da cevapladı. Öğrenciler, Yurttaş’a, çocuk kitabı yazmanın nasıl bir şey olduğunu, kitap yazarken nelerden ilham aldığını, kitap yazmaya kaç yaşında başladığını, şiir yazarken nelerden etkilendiğini, nasıl yazar olunacağını sordu. Hüseyin Yurttaş, söyleşi sonrasında minik okurları için kitaplarını imzaladı. İmza günü sonunda etkinliğe katılan Hüseyin Yurttaş’a teşekkürlerini ileten Aliağa İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Emrah Başaran, yazarlarla söyleşi ve imza günlerinin önümüzdeki günlerde de devam edeceğini söyledi.

HÜSEYİN YURTTAŞ KİMDİR?

1946 yılında İzmir'in Foça ilçesi Kozbeyli Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu Menemen’de okudu. Parasız yatılı okuduğu Edirne Erkek İlköğretmen Okulu’ndan 1964 yılında mezun oldu. Van, Amasya, İzmir illerine bağlı köylerde on yıl çalıştıktan sonra İzmir’e atandı. 1983 yılında öğretmenlikten istifa etti. Yayıncılık ve dağıtımcılık işiyle uğraştı. 1990 yılı sonunda bu işi de bıraktı. Yalnızca yazarak yaşamaya çalıştığı bir dönemin ardından (sonradan Atatürk Kitaplığı adını alacak olan) Bornova Belediye Kitaplığı ve Okumaevi’ni kurdu. Bu görevinden 1994 yılında ayrılarak emekli oldu.

Çeşitli gazete ve dergilerde şiirleri ve yazıları yayınlandı. Arkadaşlarıyla birlikte İzmir’in en uzun ömürlü edebiyat dergisi Dönemeç’i çıkardı. Anı, anekdot ve düşüncelerini içeren deneme tadındaki yazılarına yer verdiği “Cumartesi Sohbeti” adlı köşesiyle, 1995-2001 yılları arasında Yeni Asır gazetesinde yer aldı. 2003’te yayımlanmaya başlayan Ünlem dergisinin çıkışına ve yayımına katkıda bulunanlar arasındadır. TÖMER’in düzenlediği ankette en başarılı on çocuk yazarı arasına girerek ödül aldı (1997).

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler