131019098
19 Nisan 2024, Cuma

İZMİR’İN SİHİRLİ DÜNYASI “SİNEMATEK”

17 Haziran 2017, Cumartesi 06:37

     


"Sinematek" gösterimleriyle dünya sinemasının en önemli ve bol ödüllü örneklerini İzmirli sanatseverlerle buluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, "beyaz perdeye" olan ilgiyi yeniden artırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilk kez 2009 yılında, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nin çimleri üzerinde başlattığı Yeniden Sinematek gösterimleri on binlerce izleyiciye ulaştı. Her yıl zenginleşen programı ile her kesim ve yaş grubundan izleyici kitlesine ulaşmayı başaran Sinematek'te, pek çoğu sinema tarihine geçmiş 253 önemli film gösterildi. Yaz dönemindeki açık hava gösterimlerinin büyük ilgi görmesinden sonra, sonbahar dönemiyle birlikte İzmir Sanat'ta her ay farklı bir tema üzerinden filmler programlanarak gösterime sunan Büyükşehir Belediyesi, İzmirli sinemaseverleri usta yönetmen ve oyuncularla buluşturdu. Sinema tarihinin başlangıcından günümüze geliş sürecinde ortaya çıkmış akımlardan örnekler, ülke sinemaları, diğer sanatların etkileşim içinde olduğu filmler ve tür filmleri gibi konu başlıkları altında yapılan gösterimler, giderek artan bir seyirci kitlesiyle karşılaştı. Sinematek gösterimleri sırasında, dünya festivallerinde ön plana çıkmış ödüllü filmlere de yer verildi.

Yaz aylarında Tarihi Havagazı Fabrikası'nın bahçesinde gerçekleştirilen Sinematek film gösterimleri, nostaljik film keyfini 2015 yılından itibaren Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin açık alanına da taşıdı. Sonbahar döneminde Kültürpark'taki İzmir Sanat'ın dışında Seferihisar Kültür Merkezi'nde de düzenli olarak gösterimler gerçetleştirildi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler