131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ÖDÜLLÜ OYUN SAHNELENDİ

17 Temmuz 2017, Pazartesi 06:19

     


Yönetmenliğini Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) Tiyatro Eğitmeni Demet Saka’nın yaptığı ‘Kız Yemek Yapmadık Yine Dayak Yiyeceğiz’ adlı ödüllü tiyatro oyunu Aliağa’da sahnelendi.

Aliağa Belediyesi’nin sanat etkinlikleri kapsamında sahnelenen oyunda Tüpraş Sosyal Etkinlik Kulübü (SEK) oyuncuları Semra Bakkaloğlu ve Ebru Turan rol aldı. Aliağa Belediyesi Açık Hava Tiyatrosunda tiyatroseverler tarafından büyük bir ilgiyle izlenen oyunun yönetmenliğini ise Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) Tiyatro Eğitmeni Demet Saka yaptı. Kadın erkek eşitsizliğine eleştirel bir penceren yaklaşan oyun izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Oyunun sonunda sahneye çıkan Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Tüpraş SEK oyuncularına çiçek takdim etti.

SAKA, “YOĞUN İLGİ BİZİ MEMNUN ETTİ”

Oyunun sahnelenmesinin ardından açıklamada bulunan ASEV Tiyatro Eğitmeni Demet Saka, oyunun birçok ödüle layık görüldüğünü belirterek, “Oyunumuz Aliağa’da beşinci kez sahnelendi. Ancak Açık Hava Tiyatrosu’nda ilk kez seyirciyle buluştuk. Çok anlamlı mesajlar içeren bir oyundu. Oyunumuzda kadına karşı şiddeti anlattık. Kadınlarımızın çaresizliklerini, sosyal hayatlarını, ekonomik özgürlüklerinin olmayışlarını dile getirmeye çalıştık. Umarım günümüzde kadınlarımız bu tür çaresizliklere düşmezler. Tiyatroseverlerin yoğun ilgisi de bizleri memnun etti. Oyunda emeği geçen herkese ve Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler