131019098
19 Nisan 2024, Cuma

CENGİZ AYTMATOV EGE’DE ANILDI

17 Aralık 2016, Cumartesi 06:52

     


Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü’nde, dünyaca ünlü yazar Cengiz Aytmatov doğum gününde anıldı. Etkinliğe, dünyanın dört bir yanından gelen yabancı uyruklu öğrenci katıldı.

Kırgızistan Öğrenci Temsilcisi ve Ege Üniversitesi Öğrencisi Janıbek Turdakunov’un açılış konuşmasıyla başlayan törende şehitler ve Cengiz Aytmatov için saygı duruşunda bulunuldu. Kırgız öğrencilerden birisinin “Dünyada ünlü iki Cengiz var. Cengiz Han kılıç ile dünyayı ele geçirdiyse, Cengiz Aytmatov dünyayı kalem ile ele geçirdi” diye konuştu.

“KÜLTÜR PAYLAŞIMI YAPMANIZ ÇOK ÖNEMLİ”

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar(YTB) Koordinatör Başkanı Selvet Çetin, “Bu tip organizasyonlara katılmanız ve kültür paylaşımı yapmanız çok önemli. Bu etkinliği düzenleyen Kırgızistanlı öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi.

MANAS DESTANI’NIN OKUNMASI İLGİYLE İZLENDİ

Yabancı uyruklu öğrenciler şarkılar ve şiirlerle Cengiz Aytmatov anmasına katkıda bulundu. Cengiz Aytmatov’un kitaplarında çokça yer verdiği ‘Mankurt’ ile ilgili öğrencilerin düzenlediği tiyatro sergilendi. Dünyanın en büyük destanı olan Manas Destanı’nın Kırgız öğrenci tarafından okunması öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Son eserini Türk halkı ile ilgili olmasını kurgulayan ancak hayata geçiremeden vefat eden Cengiz Aytmatov’un eserleri 176 dile çevrildi, 128 ülkede okundu ve 80 milyon kadar satıldı. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler