131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

SOKAKTA MÜZİK Mİ OLUR?

18 Aralık 2017, Pazartesi 06:30

     


Aliağalılara sokakta müzik keyfi sunan Tolgahan Şimşek “İşçilerin yaşadığı, yatırımların her gün arttığı Aliağa’da sanat adına yatırım yapılmıyor!” dedi.

Çalışanların paydos saatinde Hükümet Meydanı’nda dolmuş sırası esnasında elinde gitarı ile Cem Karaca’nın en sevilen şarkılarından biri olan ‘Tamirci Çırağı’nı söylüyor bir genç. Etrafında işçiler ve gençler birkaç aile müzik ziyafetinin keyfine varıyor. Aliağa sokaklarında müzik duymaya alışık olmayan vatandaşlar ise şaşkın gözlerle bakıyor.

Şarkısını bitirdikten sonra görüşebildiğimiz Tolgahan Şimşek’e bu meydanda daha önce böyle bir sahneye çok tanık olmadığımızı söylediğimizde, “Doğma büyüme Aliağalıyım. Yıllardır sokak müziği yapıyorum ama Aliağa’da ilk defa sokakta müzik yapıyorum. Türkiye’nin hemen hemen bütün şehirlerinde sokakta çalıyorum. Kendi memleketimde ise pek yaygın değil sokak müzisyenliği. Aslında Aliağa çok önemli bir kent… Her geçen gün büyüyor ama yatırımlar daha çok sanayiye yapılıyor. Sanki Aliağalıların sanata ve sosyalleşmeye ihtiyacı yokmuş gibi buna yatırım yapılmıyor.” diyor

28 yaşında olan ve kendi kendine öğrendiği gitarı ve gür sesi ile şarkılarını seslendiren Tolgahan, çevresinden aldığı tepkilerden yana memnun, önümüzdeki günlerde de sokakta müzik yapmaya devam edeceğini, aldığı alkışların kendisi için çok değerli olduğunu söylüyor. Aliağa’da kendisi gibi sanatla ilgilenen gençleri destekleyecek, sanatlarını gösterebilecekleri kültürel alanların açılması gerektiğine değine Tolgahan, “Bizler bu kenti güzelleştirecek ve yaşanabilir kılacak olanlarız, gerek belediyenin gerekse diğer yetkililerin Aliağa’da sanatsal faaliyetlere daha fazla imkan ve yer tanıması lazım” diyerek kendisini dinlemek için bekleyen vatandaşlara şarkılarını seslendirmeye devam etti.

(EREN SARAN) 







 
Son Eklenen Haberler