131019098
29 Mart 2024, Cuma

TÜHAD 35. YIL GALASI

19 Mayıs 2017, Cuma 06:34

     


Ege Üniversitesi Türk Halk Dansları Topluluğu (TÜHAD) tarafından “35. Yıl Galası – Emre Oral Burç” konseri Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İki bölüm şeklinde gerçekleştirilen programın ilk bölümünde, Türk Halk Müziği Sanatçısı Emre Oral Burç sevilen türküleri seslendirdi.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’ndan mezun olan Sanatçı Emre Oral Burç “Üniversitemize bağlı halk oyunları kolları TÜHAD’a otuz beş yıldır bizimle olduğu için tüm içtenliğimle teşekkür ediyorum. İyi ki varsın TÜHAD” diye konuştu. Sanatçı Emre Oral Burç, konserde izleyicileri kendine hayran bıraktı. Etkinlikte, Türk Halk Müziği Sanatçısı Hüseyin Turan’da konuk sanatçı olarak kısa bir sahne performansı sergiledi.

Genel Koordinatörlüğünü Burhan Duman’ın yaptığı programın ikinci kısmında ise Türk Halk Danslarının çeşitli yörelerden örnekleri izleyiciler ile paylaşıldı. Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu, Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgesi’nden oyunların sergilendiği gösteride, izleyenler keyifli bir akşam geçirdi. Program sonunda ise sözü alan Burhan Duman gösteriye katılan seyirciler başta olmak üzere, TÜHAD bünyesinde görev yapan eğitmenlere ve dansçılara teşekkür etti. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler