131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

EGE’DE ''ENGELLİLER'' FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

19 Aralık 2016, Pazartesi 06:35

     


Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin bitirme projesi kapsamında engelli bireylerin yaşamını konu alan fotoğraflar sergilenmeye başlandı. Sergi'nin açılmasında öğrencilere danışmanlık yapan ve öğrenciler ile birlikte çalışan İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet İmançer, öğrencilerin çabalarının sonucunu aldıkları için mutlu olduklarını ve amaçlarına ulaşmanın huzurunu yaşadıklarını belirtti. Bitirme projesi olarak başladıkları bu proje sayesinde engelli bireylerin yaşamına dair fikir sahibi olduklarını ve empati kurabildiklerini söyledi.

“AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK”

Yrd. Doç. Dr. İmançer, ''Sene başında bu projeyi seçen öğrenciler birçoğu fotoğrafçılık ile ilgilenen öğrenciler. Amaçları farkındalık yaratmak ve empati kurabilmelerini sağlamaktı. Fotoğraflar çekilirken etik ve ahlaki kriterler içinde, engelli bireyleri incitecek unsurlar içermemesi açısından önem gösterildi. Birçok fotoğraf vardı fakat aralarından seçim yapmak zorunda kaldık” diye konuştu. Toplumda engelli bireylerin sadece gözleri görmeyen ya da ayakları olmayanlar şeklinde bir algının olduğunu fakat durumun aslında öyle olmadığını söyleyen Yrd. Doç. Dr. İmançer, cüce, down sendromlu, genetik, zihinsel engelli birçok bireyin olduğunu, bunlara da dikkat çekilmesi gerektiğini belirtti.

TEKERLEKLİ SANDALYEYE BİR ÖMÜR HAPİS

Medyatik prim yapmak için bazı insanların engellilere karşı şekilci bir gösteriş içinde olduklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. İmançer, özellikle annelerin engelli çocuğuna karşı büyük bir şefkat ve fedakârlık içinde hayatını çocuklarına adadıklarını da ekledi. Engelli bireylerin tekerlekli bir sandalye ile bir evin içinde pencerenin önünde hapsedilmemesi gerektiğini ve sosyal hayata dahil edilmesinin hem engelli bireyler hem de toplum için çok büyük önem taşıdığını vurguladı. Sergi, 3 Ocak 2017 tarihine kadar Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde sergilenmeye devam edecek. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler