131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

PROF. DR. ÜSTÜN DÖKMEN’DEN MUTLULUK TANIMI

20 Şubat 2015, Cuma 17:27

     


Kitapları, oyunları ve televizyon programları ile kitleleri konferanslarında bir araya getiren Prof. Dr. Üstün Dökmen, Aliağalılar ile “Dünyayla ve Kendimizle Tanışmak” başlıklı söyleşide buluştu.Aliağa Belediyesi’nin eğitim faaliyetleri kapsamında düzenlediği etkinlik Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde Aliağalıların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.Prof. Dr. Dökmen, “Her zaman mutlu olmak zorunda değiliz. Her durumda mutlu olamazsınız; ancak güçlü olmak zorundasınız ” dedi.

“Her durumda mutlu olamazsınız”

Dökmen, söyleşide ‘kendimizi ve dünyamızı inşa etmek’ adına çeşitli gözlemlerini ve yorumlarını dinleyicilere aktardı.Yaşamdan kesitler sunarak insanların yılmazlık yeteneklerini ortaya çıkarmaları gerektiğini belirten Prof. Dr. Dökmen,“Yaşamın perde aralığında daima bir ışık vardır. Maddeyle, piyangoyla gelen mutluluğu mutluluk saymıyoruz. Biz psikologların Freud’dan beri üzerinde hem fikir olduğumuz mutluluk tanımı şudur; Kendin, ailen, ülken ve dünya için karınca kararınca üretken olacaksın. Üretken olurken de az biraz mutlu olursan işten hayat bu. Bir ayda, bir yılda mutlu olduğun dakikalar ne kadar fazla o kadar kardasın” diye konuştu.

“Pozitif bilime sadık olmayan toplumların gelecekleri yoktur”

Toplum olarak yaşadığımız kötü olaylardan etkilendiğimizi dile getiren Dökmen, Ben sadece mutluluğu değil, pozitif bilime sadık olmak gerektiğini anlatıyorum. Bir ülkede erkek kadına eşit değilse, erkek kadından üstün olarak görülüyorsa, kadın erkeğin velayeti altındaysa artık o toplum pozitif bilime sırtını dönmüş demektir.Pozitif bilime sadık olmayan toplumların gelecekleri yoktur” şeklinde konuştu.

 

Aliağa’da yoğun bir ilgiyle karşılanan Prof. Dr. Üstün Dökmen söyleşi sonrasında katılımcılar için kitaplarını imzaladı. Etkinlik sonunda Prof. Dr. Dökmen’e, teşekkür çiçeğiniAliağa Belediye Başkanı Serkan Acar takdim etti. (Tarık Demir)







 
Son Eklenen Haberler