131019098
28 Mart 2024, Perşembe

HAYALİNİ KURDUĞU ALBÜMÜ ÇIKARDI

20 Ağustos 2016, Cumartesi 06:54

     


Aliağa'nın tanınmış söz yazarı ve bestekarı İsmail Köylü, ilk albümünü çıkarmanın heyecanını yaşıyor.

Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) Türk Sanat Müziği Korosu'nda seslendirdiği besteleriyle adından söz ettiren İsmail Köylü, sözü, müziği ve yorumu kendisine ait parçalardan oluşan ilk demo albümünü sevenlerinin beğenisine sundu. Aliağa'da özel bir bilişim şirketinin katkısıyla bestelerini bir CD'de toplayan Köylü, 'Unutamam Seni Ben' isimli albümünü uzun yıllar hayalini kurduktan sonra 79 yaşında çıkarabildi.

ESERLERİNİ SEVENLERİYLE PAYLAŞTI

Uzun yıllardır sanata tutkuyla bağlı olduğunu dile getiren Köylü, severek seslendirdiği bestelerini sevenleriyle paylaşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Hayat boyu üretmekten ve sanatla iç içe olmaktan hiç vazgeçmediğini anlatan Köylü, "Ben beste yaparken tamamen yaşadıklarımdan yola çıkıyorum. Gerekli ilham kendiliğinden geliyor. Bu bana verilmiş bir yetenek. Benim için beste yapmak da okumak da büyük zevk. 1994'te Aliağa'da açılmış olan Belediye konservatuarı bünyesindeki Türk Sanat Müziği Korosu'na çok büyük bir arzuyla girdim. Bestelerim vardı, bu besteleri notalandırıp orda okumayı çok arzulamıştım. Kabul gördü ve beğeni topladı. Hepsi kendime ait olan şarkılarımı şimdi bir albüm olarak sevdiklerimle paylaşıyorum." dedi.

HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Hayalini kurduğu albümde eşine yazdığı bestelerin de yer aldığını belirten Köylü, "Herkesin hayalinde böyle bir şey vardır. Bu da benim hayalimdi bunu başardım. 700'ü aşkın şiirim var. O şiirler içinden ilham şeklinde gelen besteler bunlar. Karşıyaka'daki bir kültür sanat vakfında da bestelerimi seslendireceğim. Sanatla dolu hayat serüvenim beni hep motive etti. Çok istedim İngilizce okuluna gittim, çok istedim Amerika'ya, Belçika'ya gittim. İnsan sevdiği ve tutkuyla emek verdiği her şeye kavuşabilir" diye konuştu. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler