131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

DENİZ ÖYKÜLERİ ÖDÜLÜ’NÜN ALTINCISI DÜZENLENİYOR

21 Şubat 2017, Salı 06:29

     


‘Foça Belediyesi Tarık Dursun K. Deniz Öyküleri Ödülü’, genç yazarları teşvik ediyor…

2017 yılında altıncı kez verilmesi kararlaştırılan Foça Belediyesi Deniz Öyküleri Ödülü’nün başvuru koşulları açıklandı. Deniz Öyküleri Yarışması’nda, birinciye: 3.500 TL, ikinciye: 2.500 TL, üçüncüye 1.500 TL parasal ödül verilecek.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘Deniz Öyküleri’ yarışmamız, genç yazarlara teşvik anlamında yazın dünyasında adını sıkça duyurdu. Bu yarışmayı düzenlemekteki öncelikli amacımız, yeni yetenekleri teşvik etmektir. Türk Dilini doğru, etkin bir biçimde kullanmayı benimsetme ve öykücülüğümüze yeni eserler kazandırmaktır.

Kültür ve sanat, hayatı güzelleştiren, tat veren iki çok önemli değerdir düşüncesindeyiz. Gittikçe bir kültür ve sanat kenti olma yolunda ilerliyoruz. Ülkemizin birçok sanatçısı, kültür insanı, yaşam alanı olarak Foça’yı tercih ediyor. Onur duyduğumuz sanatçılarımızı, Foça’ da, yanı başımızda görmek hayat açısından bizlere önemli kazanç oluyor. 11 Ağustos 2015 tarihinde yitirdiğimiz Duayen Sanatçı - Yazar Tarık Dursun K.' da Foça sevdalısıydı. Biz de onun anısına, Deniz Öyküleri Yarışmamızı iki yıldır Tarık Dursun K.' ya ithaf ettik. Saygı, özlem ve rahmetle her yıl anıyoruz.

Yarışmayı koordine eden, Foça’mıza emekleri saymakla bitmeyecek, ünlü yazar Hüseyin Yurttaş’a ve değerli jüri üyelerimize teşekkür ediyoruz. Yeni yetenekleri, ‘2017 Foça Belediyesi Tarık Dursun K. Deniz Öyküleri Ödülü’ yarışmasına katılmaya davet ediyoruz’ dedi.

(HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler