131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

‘BİZİM CİTYDEKİLERDEN MİSİNİZ?’

21 Nisan 2017, Cuma 06:17

     


Konak Belediyesi sanatın ve sanatçının yanında olmaya, tiyatro sanatını daha geniş kitlelere ulaştırmaya devam ediyor. Amatör tiyatrolara olan desteğini de sürdüren Konak Belediyesi son olarak tiyatroseverleri Roman gençlerin oynadığı ‘Bizim Citydekilerden misiniz?’ oyunuyla buluşturdu. Fuar Kültürpark İzmir Sanat’ta sahnelenen oyuna İzmirliler ve Roman vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Alsancak Sanat ve İsimsiz Sahne’nin işbirliğinde sahnelenen oyunda Ege ve Yenişehir mahallelerinde yaşayan Roman gençler rol aldı. Eslim Yıldırım’ın yazdığı, koreografisini Dalya Dilimci’nin üstlendiği oyunu Deniz Taylan Tombul yönetti. Bizim City adında oldukça nezih bir mahalleye gelen iki Fransız’ın mahalledeki güzelliği keşfedip sömürmeye çalışmasına, mahallenin geleneklerini korumaya çalışan beş kişi karşı çıkıyor. Mahallede klip çekmek isteyen Fransızlarla mahalleli arasındaki sorun sonunda tatlıya bağlanıyor.

ROMAN GENÇLER GÖZ DOLDURDU

Roman vatandaşların büyük ilgi gösterdiği, mizahi üslupla yazılan oyunda Adile Ezilecek, Elif Karışmaz, Nurhan Cevahir, Ahmet Karakuş ve Türkan Yetişir oyunculuklarıyla göz doldurdu. Roman ezgilerinin, danslarının yer aldığı oyun izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Konak Belediyesi İzmir Tiyatrosu’nun da destek verdiği oyunla sahneye ilk kez çıkan Roman gençleri oyunun sonunda seyirciler ayakta alkışladı.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler