131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

ÇAPA KOLEJİ 1. SATRANÇ TURNUVASI SONA ERDİ

21 Haziran 2016, Salı 07:01

     


Özel Çapa Eğitim Kurumları Aliağa Kampüsü'nde, 44 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen 'Birinci Satranç Turnuvası' sona erdi.

İki gün süren turnuva çekişmeli maçlara sahne oldu. İlgi ve katılımın yoğun olduğu turnuva ile ilçede satranç sporuna olan ilgiyi arttırmak ve satranç tutkunu sporcuları bir araya getirmek amaçlandı. Turnuva boynunca büyük çekişmelere sahne olan mücadelelerin izlendiği maçlarda sporcular puanlarını yükseltebilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele etti.

"UKD PUANI VEREBİLEN TURNUVA SAYISI YETERSİZ"

Aliağa ve çevresinde UKD (Ulusal Kuvvet Derecesi) puanı veren turnuva sayısının yeterli düzeyde olmadığını belirten Çapa Eğitim Kurumları Satranç Koordinatörü Rahman Demirtaş, “Satranç sporu son dönemde popülaritesi giderek artan bir spor dalı olmaya başladı. Gerek gençlerin gerekse velilerin satranç sporuna karşı ilgileri bizleri oldukça memnun edecek düzeyde. Ancak, Aliağa’dan yetenekli olan gençlerin satranç milli takımına kazandırmak için UKD puanı verebilen turnuvaların sayılarının arttırılması gerekiyor. Özellikle Aliağa’da bu tarz turnuvaların sayısı oldukça az. Bu nedenle de sporcuların İzmir’e veya çevre illere gitmesi gerekiyor. Bu alanda büyük bir eksiklik olduğunu gördüğümüz için bu turnuvayı düzenleme kararı aldık. Yılda birkaç kez düzenli olarak gerçekleştireceğimiz turnuva sayesinde Aliağa’dan yetenekli sporcuların yetiştirilerek milli takım düzeyinde sporcular olabilmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz” dedi. (EMEL OTURAK) 







 
Son Eklenen Haberler