131019098
19 Nisan 2024, Cuma

BerKM SAHNESİNDE BARIŞ ÇİÇEKLERİ AÇTI

22 Şubat 2017, Çarşamba 06:53

     


İzmir'in Kadifekale ve Eşrafpaşalı ailelerin çocuklarından oluşan “Barış Çocuk Senfoni Orkestrası ve Epheus Quarted", Bergama Kültür Merkezi BerKM'de muhteşem bir konser verdi.

Yoğun ilginin yaşandığı konsere Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in yanı sıra Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kahyaoğlu ve Ümit Atlam, Bergama sivil toplum kuruluşları ve oda başkanları katıldı. Venezuela'daki El Sistema modelinden örnek alan İzmirli bir grup gönüllünün, sanat eğitimine ulaşamayan çocukları müzikle buluşturmasıyla kurulan Barış Çocuk Senfoni Orkestrası, Epheus Quarted ile BerKM sahnesinde izleyenleri büyüledi. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Başkemancısı Kartal Akıncı önderliğinde "Barış için müzik" sloganıyla sahne alan orkestranın kurucularından olan Bergamalı Opera Sanatçısı Soprano Selmin Günöz ise seslendirdiği birbirinden güzel eserler ile hemşerileri tarafından ayakta alkışlandı.

HEP BİR AĞIZDAN İZMİR MARŞI

Konserin sonunda ise bir sürpriz yapan Selmin Günöz, Başkan Gönenç’i sahneye davet ederek orkestraya şeflik yapmasını istedi. Orkestrayı yöneten Başkan Gönenç’e izleyiciler de eşlik ederek hep bir ağızdan İzmir Marşı’nı seslendirdiler. Konserin sonunda orkestranın kurulmasında emeği geçenlere plaket ve çiçek takdim edilerek teşekkür edildi. Orkestranın kurucusu Selmin Günöz’e teşekkür plaketi takdim eden Başkan Gönenç “Bu gerçekten çok gurur verici bir proje. Belediye başkanlarının yol yapmak veya şehri temizlemek gibi birçok görevi vardır. Ama en önemli şey çocuklarımız için gençlerimiz için bir şeyler yapabiliyorsak bundan daha anlamlı olamaz sanırım. Bugün en anlamlı işlerden birisini yapan Semin Günöz ve Kartal hocamıza saygıyla teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu geceyi anlamlı kılan bir gururumuz daha var. Selmin hanım bizim hemşerimiz. Bir Bergamalı sahneye çıktığında daha da heyecanlı ve anlamlı oluyor bizler için. Bugün bizleri bu konserde yalnız bırakmayan ve onur duyduğumuz konuklarımız var. Kendi ilçesinde de başka yerlerde de onları yalnız bırakmayan ve destek olan sevgili Konak Belediye Başkanımız Sema Pekdaş’a da teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler