131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

ÇOCUK MAHKUMLARDAN TİYATRO OYUNU

22 Haziran 2017, Perşembe 06:48

     


İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Ali Soner Günüç’ün yönetmenliğini yaptığı geleneksel orta oyunlarından “Karagöz’ün Düğünü”nü sahneleyen suça sürüklenmiş çocuklar yetenekleriyle göz doldurdu.

Kısa sürede büyük özveri gösterilerek sahnelenen tiyatro oyunu hayal perdesinin kuklalar yerine çocukların canlandırması ile başlayıp meddahın anlattığı hikâyelerle verdiği anlamlı mesajlar izleyenlerde büyük ilgi topladı. İçerisinde Hacivat ve Karagöz, Evlilik Düeti, Kâtip Çelebi, Tuzsuz Deli Bekir, Zenneler ve daha bir çok geleneksel Türk Tiyatrosu karakterini barındıran oyun izleyenlerden tam not almayı başardı. Dekor, kostümler ve makyaj gibi detayların da kullanıldığı gösteri profesyonel bir tiyatro oyununu aratmadı. Kurum öğretmeninin, sosyal çalışmacısının ve kurs eğitmenlerinin de konuk oyuncu olarak rol alması oyuna büyük renk katarak izleyenlerin ilgisini çekti.

Gösteri sonrası düşüncelerini belirten Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Savcısı Güneş Okur, “İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu idarecileri ve çalışanlarının, çocuklar için yaptığı gayretli çalışmaları takdirle karşılıyorum. Çocuklarımızın oyununa diyecek söz bulamıyorum, çok başarılı bir gösteri sundular, hepsini yürekten tebrik ediyorum.” dedi.

Kapanış konuşması için söz alan Kurum Müdürü Vural Temür, “İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda görev yapmaktan, sizler gibi kaliteli personelle çalışmaktan ve burada kalmakta olan çocuklarımızın ve kurum personelimizin de oyunculuğuyla ortaya koydukları üstün performanstan dolayı çok büyük heyecan ve gurur duyuyorum. Oyunda sanki birer profesyonel tiyatro oyuncusu gibiydiler. Bu güzel başarılar hem yolumuzu aydınlatıyor, hem de ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Oyuncuların yetişmesinde, oyunun ortaya çıkmasında sabrı ve üretkenliğinden dolayı tiyatro eğitmen ve yönetmenimiz Ali Soner Günüç’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler