131019098
28 Mart 2024, Perşembe

İZMİRLİLER TİYATROYA DOYACAK

22 Ekim 2016, Cumartesi 06:35

     


İzmirliler Ekimin son haftası ve Kasım ayı boyunca tiyatroya doyacak. Devlet Tiyatrosunun yanı sıra özel tiyatroların oyunları İzmirli tiyatro severlerle buluşacak. Öne çıkan oyunları sizler için derledik.

İzmir Devlet Tiyatrosunda, 'Oyunlarla Yaşayanlar', 'Evet İstiyorum' ve 'Ayışığı Sirki' oyunları sahnelenmeye devam ediyor. İzmir Devlet Tiyatrosunun Ekim ve Kasım ayı programında yer alan oyunlar tiyatro severleri bekliyor. Özel tiyatro oyunları da İzmir seyircisiyle buluşacak. Levent Üzümcü'nün tek kişilik müzikal oyunu 'Anlatılan Senin Hikayendir' 31 Ekim'de İsmet İnönü Sanat Merkezinde sahnelenecek. Rutkay Aziz ve Taner Barlas'ın beraber rol aldığı 'Adalet, Sizsiniz' de İzmir seyircisiyle buluşacak. Ekim son haftalarında ve Kasımın ayı boyunca İzmirliler tiyatroya doyacak.

Sahnelenen oyunları sizler için derledik.

***

OYUNLARLA YAŞAYANLAR: Renkli yaşantısını sürdürmekle, ortamın isteklerini karşılamak arasında boğulup kalmış emekli tarih öğretmeni Coşkun ve ailesi çevresinde gelişen oyun; bir tarafta hamasi bir tarih, bir yanda güncel gerçekler, bir yanda sanat ve bir yandan da geçim sıkıntısıyla süren bir hayatı konu alıyor.

01 Kasım Salı, 20:00

Konak Sahnesi

02 Kasım Çarşamba

20:00 Konak Sahnesi

03 Kasım Perşembe

20:00 Konak Sahnesi

04 Kasım Cuma

20:00 Konak Sahnesi

05 Kasım Cumartesi

15:00, 20:00 Konak Sahnesi

***

EVET, İSTİYORUM: Adem ile Havva’dan bu yana, bölündüğünde diğer yarısını bekleyen, bulduğunda ise yadırgayan bir elma gibidir, kadın ve erkek… Önce âşık oluruz sonra sonsuz mutluluk hayali ile bir evliliğe başlarız. Peki, biri size evlenmeden önce başınıza gelecekleri anlatsaydı. Belki gidilecek yol güllük gülistanlık olmayabilir deseydi, nikâh memuru karşısında gene “Evet istiyorum” diyebilecek miydiniz? Oyun seyircileri de içine alarak soruyor. Evet mi?

28 Ekim Cuma, 20:00

Urla Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi

04 Kasım Cuma, 20:00

Urla Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi

 

***

AYIŞIĞI SİRKİ (ÇOCUK OYUNU): Oyun; küçüklüğümüzden beri duyduğumuz ve kulağımıza küpe olması istenilen "iyilikten maraz doğar" deyimine inat bir hissedişin altını çizmeye çalışmakta. Neden bir iyiliğin karşılığı bir kötülük olsun? Yaşadığımız bu dünyada bu çok zor gelebilir kulağa. Ama inanın öyle değil. İnanmayanlar varsa Bo ve Po'nun serüven dolu yolculuğuna bekliyoruz... Görecekler ki aslında hiçte öyle değil. Her şeyin mutlaka bir nedeni vardır. Yapılan kötülüğün olduğu gibi, yapılan iyiliğin de yaşamımızın belirli bir noktasında mutlaka güzel bir karşılığı olacaktır…

23 Ekim Pazar, 14:00

Urla Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi

30 Ekim Pazar, 14:00

Urla Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi

06 Kasım Pazar, 14:00

Konak Sahnesi

***

ADALET, SİZSİNİZ: M.Ö. 5. Yüzyıl Atina’sında, Beş Yüzler Meclisi‘nin ölüme mahkûm ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma’da, Engizisyon’un müebbet hapse mahkûm ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston’da, adaletin ölüme mahkûm ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti‘nin hikâyelerinden oluşuyor.

27 Ekim saat 20.30

İzmir Sanat Merkezi

OYUNUN KÜNYESİ:

Yöneten: Perdeci Oyuncuları

Oyuncular: Rutkay Aziz ve Taner Barlas

Kukla Uygulama: Bülent İşcan

Yapım: Aysa Prodüksiyon

***

KADINLARI ANLAMA KURSU: Kadınlar anlaşılması en zor yaratıklar, peki ya bunu sağlayacak bir kurs olsa, bir kadının içinden geçenleri bir bir anlatan, hatta bir kadının ne demek istediğini söyleyen bir rehber olsa da bütün sorunlar yok olsa! Acaba bütün problemler çözülür mü? Yüzyıllardır süregelen kadın ve erkeğin çekişmesi bir kursla son bulur mu? O zaman siz de gelin, kadınları anlama kursuna yazılıverin.

29 Ekim saat 20.30

Han Tiyatrosu Ünal Gürel Sahnesi

OYUNUN KÜNYESİ:

Yazan: Nursel Çetin

Yöneten: Rüçhan Gürel

Dekor ve Kostüm: Candan Tuna

Yapım: Han Tiyatrosu

***

ANLATILAN SENİN HİKAYENDİR: Levent Üzümcü‘nün oynadığı iki perdelik müzikli oyun... Anadolu öyle bir medeniyettir ki her karış toprağında binlerce hikâye saklıdır. Ve biz hikâyelerimizi anlatmaya Anadolu’dan başlıyoruz.“Bir insanı tanımak demek, onun hikâyesini bilmek demektir.” Merak ediyorsan, nedir bu insan, kimdir? Tanıyorsunuz onları. Evet, her birimizin hikâyesi farklı, her birimiz başka iklimlerin çocuklarıyız, her birimiz başka hayatlar yaşıyoruz, doğru. Ama içimizdeki ses diyor ki, biz birbirimizin yabancısı değiliz. Bize insanlığımızı unutturmak isteyenlere inat, güler yüzlü ve umutlu bir başkaldırı bu oyun.

31 Ekim Saat 20.30

İsmet İnönü Sanat Merkezi

OYUNUN KÜNYESİ

Yazan ve Yöneten: Cengiz Toraman

Müzik Direktörü: Oktay Köseoğlu

Yapım: Tiyatro İstanbul

Dekor ve Kostüm: Medina Yavuz

Oyuncu: Levent Üzümcü

(HABER: İSMAİL AFACAN)







 
Son Eklenen Haberler