131019098
29 Mart 2024, Cuma

‘AŞIK VEYSEL’ FOÇA’DA TÜRKÜLERİYLE ANILDI

23 Mart 2018, Cuma 06:22

     


Tabiat başta olmak üzere, aşkı ve toplumsal olayları yalın bir dille eserlerine aktaran Büyük Halk Ozanı Aşık Veysel için Foça’da Türk Halk Müziği Konseri verildi.

Ölümünün 45. yılında Aşık Veysel Şatıroğlu anısına düzenlenen konseri, Foça Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Şefi Atabey Aydın yönetti. Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’ndeki konseri, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, ADD Foça Şubesi Başkanı Şeniz Ararat ve çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi.

Uzun İnce Bir Yoldayım, Anlatmam Derdimi Dertsiz İnsana, Sen Bir Ceylan Olsan ve Derdimi Dökersem Derin Dereye, adlı eserleriyle başlayan konser, hayatının son dönemlerinde hastalıklarıyla uğraşırken bile üretmekten vazgeçmeyen Aşık Veysel’in kendi sesinden dinlenen şiiri Gelmez Yola Gidiyorum, ile sona erdi. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’na ve Şef Atabey Aydın’a teşekkür çiçeği sundu. Başkan Demirağ, ‘‘Bu akşam, 21 Mart 1973’te vefat eden ve Türk Halk Müziğimize önemli eserler kazandıran Büyük Halk Ozanımızı saygıyla yad ettik. Ruhu şad olsun’’dedi.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler