131019098
19 Nisan 2024, Cuma

BERGAMA KOLEKTİF MÜZİĞİ PAYLAŞTI

26 Ağustos 2017, Cumartesi 06:29

     


1-24 Ağustos tarihleri arasında dünya müziğinin birbirinden değerli 8 müzisyen, yazar, eğitimci, ses teknisyenini Bergama’da buluşturan Bergama Kolektif Hayal Gücü Müzik Merkezi (BKHMM) sertifika töreni ile sona erdi. BKHKMM, Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törende Projeye katılan öğrenciler sertifikalarını Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve Sanat Eğitim Direktörü Timuçin Şahin’in elinden aldı. Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen çalışmaları izleyen Başkan Gönenç çocuklarla sohbet ederek kursta öğrendiklerini izleme ve dinleme fırsatı buldu.

BERGAMA KOLLEKTİF HAYAL GÜCÜ MERKEZİ (BKHMM)

Reggie Washington, Timuçin Şahin, Ben Van Gelder, Owen Hart Jr, Joris Teepe ve Ali Perret gibi performans, beste ve müzik eğitimi alanında söz sahibi olan eğitmenlerin yanı sıra, Türkiye'nin en önemli ses teknisyeni Alp Turaç ve ülkemizin en önemli Radyo yapımcısı ve müzik yazarlarından Hülya Tunçağ’ın da katılımıyla gerçekleşen BKHMM’de Ağustos ayı boyunca ses, müzik ve doğaçlamanın yanı sıra, müzik ve sanat vasıtasıyla "Kolektif Bilinç" ve yardımlaşma temaları işlendi. “Bergama Çocuk Müzisyenleri Kolektif”, “Dinleme Sanatı Atölyeleri”, “Enstrümantalistler İçin Atölyeler” ve “Caz Kulüp Performans Platformu” ile yetişkinler ve çocuklarla çok yönlü interaktif derslerin yapıldığı dört haftalık programda "Dinleme Sanatı" dersleri ile de "müzik dinleyicisi kimdir, sorumlulukları nelerdir?" soruları için farklı bakış açılarına ve değerlendirmelere imkân verildi.

ÇOK ÖZEL VE ANLAMLI BİR PROJE OLDU

Projenin herkes için güzel bir deneyim olduğunu ve devamının geleceğini ifade eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Sevgili Timurçin Şahin’e çok teşekkür ediyorum. Buraya daha önce de iki defa konsere geldi. Ve her geldiğinde sadece konser için değil Bergama’nın genç müzisyenleri ile bir şeyler yapma deneyimlerini paylaşma ve gençlerden bir şeyler öğrenme isteğini dile getirmişti. Kendisi sadece öğretmeyi değil öğrenmeyi de seven bir hoca. Bu oluşum sadece bir müzik oluşumu olmadı. Bir şeyleri ortaklaşa yaptığınızda ve paylaştığınızda ne kadar güzel sonuçlar aldığımızı gördük. Zaten ismi de o yüzden kolektif oldu. Burada Midilli’den gelenlere oldu, dünyanın farklı yerlerinden müzik insanları hocaları geldi ve bu oluşum sayesinde herkes birbirini tanıdı. Belki de projeyi çok değerli ve anlamlı kılan yönü bu oldu. Herkes zannediyor ki çok büyük paralara buraya geldiler. Fakat hiç öyle bir durum yok. İsteseler yüksek rakamlara başka yerlerde de bu projeyi gerçekleştirebilirlerdi. Fakat onlar bir uçak biletine buralara kadar geldiler ve sizlerle buluştular. Hepiniz adına sevgili Timuçin Şahin ve tüm hocalarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

SOSYAL ADALETSİZLİĞİN ÖNÜNE GEÇTİK

Projeye her kesimden çocukların ve yetişkinlerin katılım gösterdiğini dile getiren BKHMM Sanat ve Eğitim Direktörü Timurçin Şahin, Bergama’nın göstermiş olduğu ilgi ile bir şehrin çok iyi cevap verdiğini belirtti. Şahin, “ Hem eğitim hem de müzikal anlamda öğrenciler arasında farklılıklar var. Fakat bu noktada sosyal adaletsizliğin önüne geçtik hepimiz. Hepimiz bir takımın parçası olduk. Gerçek anlamda kolektif karakteristiğini çok iyi anladı bütün katılımcılar. Bu benim için çok önemli. Buraya katılanların hepsi elbette müzisyen olmayacaklar fakat hepsi iyi bir müzik dinleyicisi olma yolunda ilk adımlarını attılar. Daha önemlisi müzik yaparken kolektif bilinç ve yardımlaşmanın önemini kavradılar. İkinci hafta Hülya Tunçağ ve Ali Perret bizlerle oldu. Müziğin farklı noktalarını, radyoyu, doğaçlamanın farklı yönlerini konuştuk. Üçüncü haftada Alp Turaç buraya geldi. Ses teknisyenliği ve dünyayı nasıl dinlememiz gerektiği konusunda farklı bilgiler öğrendik. Ve Reggie Washington’la oldukça ilham verici anlar yaşadık. Ve son haftaya girerken Yunanlı konrobasçı Apostolos Sideris bizlerle birlikte olacak. Umarım burada bıraktığımız tortular daha güzel şeylere vesile olacak. Umarım yollarımız tekrardan bu çocuklarla ve bu şehirde kesişir” değerlendirmesinde bulundu.

(HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler