131019098
19 Nisan 2024, Cuma

“ÜÇ MEHMET’İN DANSI” EGE’DE

27 Mart 2017, Pazartesi 06:03

     


İZSU’nun 30. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde dans gösterisi gerçekleştirilecek. 1 Nisan 2017 saat 20.00’de başlayacak olan etkinlikte, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Ekin Dans Topluluğu “Üç Mehmet’in Dansı” adlı koreografilerini sergileyecek.

Zeybeklik tarihinde öne çıkan üç ünlü efenin yaşamından değişik kesitler sunan “Üç Mehmet’in Dansı” projesi iki perde ve üç bölümden oluşuyor. Gösteri ilk kez reprodüksiyonu yapılacak olan dönem giysileriyle ve halk çalgılarından oluşan ancak çağdaş bir sunumu hedefleyen bir müzik anlayışı ile seyirci karşısına çıkıyor. Grup danslarının sunumundaki klasik anlayış, anlatılı bölümlerde geleneksel Türk tiyatrosunun açık biçim özelliklerine benzer şekilde değişime uğruyor.

Zaman ve mekan boyutunda zeybek ve zeybeklikle ilgili olan Yörüklerin, Türkmenlerin, kent soyluların ve Rum ahalinin yaşayışına da danslar yolu ile göndermeler yapılan eserin Atçalı Kel Mehmet bölümünde Denizli, Burdur, Isparta, Bilecik, Eskişehir, Midilli adası zeybek dansları; Çakıcı Mehmet Efe bölümünde İzmir, Manisa, Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya, Bilecik çevresi ve Balkan dansları; Demirci Mehmet Efe bölümünde ise Aydın, İzmir ve Antalya - İbradı yerel danslarına yer verilecek. (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler