131019098
19 Mart 2024, Salı

EKİM AYINA KADAR SÜRECEK

28 Temmuz 2015, Salı 10:17

     


Aliağa Belediyesi, Ekim ayına kadar birbirinden eğlenceli ve renkli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edecek. Tiyatro etkinliklerinin sona ermesiyle birlikte;Ücretsiz Sinema Günleri’ni başlatarak, Aliağalı sinemaseverlere her akşam yazlık sinema nostaljisini yaşatan Aliağa Belediyesi, 2 Ağustos tarihinde sona erecek olan Sinema Günleri’nin hemen ardından Caz Müziğinin dünyaca ünlü starlarını Aliağa’da ağırlayacak. Kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan ‘Aliağa Caz Festivali’ 4-10 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Birbirinden ünlü caz sanatçılarına ev sahipliği yapacak olan festival, Caz Müziğinin en seçkin örneklerini müzikseverlere sunacak.

DÜNYA GÜZELLİK YARIŞMASI

Sanat, müzik, sinema ve şov dünyasının ünlü isimlerini ağırlayan Aliağa, önümüzdeki Ağustos ayında dünya güzellerini de misafir edecek. Aliağa, bu yıl 6.’sı düzenlenecek olan ‘Miss Exclusive of The World Güzellik Yarışması'na 2. Kez ev sahipliği yapacak. Dünya’nın en güzeli olmaya aday gösterilen güzeller 17 günlük kamp dönemini de Aliağa’da geçirecek.‘Miss Exclusive of The World’ yarışması, 15 Ağustos tarihinde Aliağa’da yapılacak final gecesinde dünya güzelini belirleyecek. Final gecesi büyük sürprizlere de sahne olacak. Aliağalılara unutulmaz bir gece yaşatmayı hedefleyen yarışmanın finali çeşitli Tv kanallarından canlı olarak yayınlanacak.

ALİAĞA’DA NOSTALJİ RÜZGÂRLARI ESECEK

Aliağa Belediyesi, Ağustos ayında alışılmışın aksine bir sinema günleri etkinliği daha düzenleyecek. Yine Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek olan ‘Sinema Günleri’ kapsamında bu kez vizyon filmlerinin yerine bir döneme damga vuran nostaljik Yeşilçam Filmleri sinemaseverler ile buluşacak. Teknolojinin nimetlerinden yararlanarak, görüntü kalitesi açısından iyileştirilecek olan Yeşilçam’ın seçme filmleri bir hafta boyunca her akşam Aliağalıların beğenisine sunulacak. Aliağa’da beyaz perdeye yansıtılacak olan filmlerde rol alan bazı sanatçılar, uzun yıllar önce rol aldıkları filmleri Aliağalılar ile birlikte izleyecek. Yine bu etkinlik kapsamında; ünlü sinema sanatçılarının konuşmacı olarak katılacağı ‘Türk sinemasının dünü ve bugünü’ konulu bir panel düzenlenecek.

ROCK MÜZİK TUTKUNLARI ALİAĞA’DA BULUŞACAK

Aliağa, Türkiye'nin en geniş katılımlı festivallerinden birine ev sahipliği yapacak. Aliağa’da yapılacak olan Rock Festivali kapsamında birbirinden ünlü rock müzik sanatçıları ve grupları sahne alacak. Renkli görüntülere sahne olması beklenen festivale Türkiye’nin hemen her yerinden rock müzik tutkunları katılacak. Henüz kesin tarihi açıklanmayan dev organizasyonun Eylül ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

KÜLTÜR GÜNLERİ

Eylül ayının sonuna kadar sürecek olan Aliağa Belediyesi’nin yaz etkinlikleri; ‘Kültür Günleri’ ile son bulacak. ‘Kültür Günleri’ Aliağa’da faaliyet gösteren çeşitli dernekler ile iş birliği yapılarak düzenlenecek. ‘Kültür Günleri’ kapsamında; demografik yapısıyla adeta bir Türkiye mozaiğine sahip olan Aliağa’da yöresel gelenekler yaşatılacak. Yok olmaya yüz tutmuş geleneklerin en güzel örnekleri Aliağa Belediyesi’nin kültür günlerinde yeniden hayat bulacak.

KÜLTÜR SANAT ŞEHRİ ALİAĞA

Türkiye genelinde sanayi kenti olarak bilinen Aliağa’nın artık bir kültür-sanat şehri olarak da öne çıkmaya başladığına dikkat çeken Aliağa Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Volkan Severcan, “Aliağa’nın kültür ve sanat yaşamını zenginleştirmek ve sosyokültürel hayatını canlandırabilmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’ın öncülüğünde çok daha güzel organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Hedefimiz Aliağa’yı sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın en önemli kültür-sanat şehirlerinden biri haline getirmektir. Sayın Başkanımızın da dediği gibi Aliağa ve Aliağalılar her şeyin en güzeline layıktır” diyerek, Eylül ayına kadar devam edecek olan yaz etkinlerine Aliağalıların yanı sıra tüm bölge halkını davet etti. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler