131019098
23 Nisan 2024, Salı

ÖĞRENCİLER AĞAÇ BASKIYI ÖĞRENDİ

28 Ekim 2016, Cuma 06:10

     


Tek Yürek Kadın Dayanışma Derneği tarafından, Barbaros Anadolu Lisesi öğrencilerine ağaç baskı tekniği ile baskı yapım işlemi öğretildi. Öğrenciler, ağaç baskı tekniğiyle beyaz tişört üzerine Atatürk silueti ve okullarının logosunu işledi.

Tek Yürek Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Berrin Argunhan, dernek üyesi, Ağaç Baskı Eğitmeni Sema Özer ile birlikte Barbaros Anadolu Lisesi 10/C sınıfı öğrencilerine ağaç baskı tekniği ile baskı yapımını öğretti. Okulda gerçekleştirilen etkinlikte Ağaç Baskı Eğitmeni Sema Özer, öğrencilere ağaç baskı tekniği ile bilgi verdi. Özer, unutulmaya yüz tutmuş bir sanat olan ağaç kalıp oyma ve ağaç baskı sanatının Tokat’ta yaşatılmaya çalışıldığını, 6 asırlık bir geçmişe sahip olan bu sanata sahip çıkmak ve gençler arasında farkındalık oluşturmak adına bu etkinlikleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Etkinlikte, elle oyularak oluşturulan Ihlamur ağacından kalıplarla öğrencilerin yanında getirdikleri beyaz tişörtlerin üzerine Atatürk silueti ve okullarının logosu işlendi. Okul Müdürü Habib Bilgiç ve Müdür Yardımcısı Hülya Kabasakal da etkinliğe katılarak ağaç baskı tekniğinin uygulanışını ilgiyle izledi. Unutulmaya yüz tutmuş bu sanatı öğrenmek isteğini dile getiren öğrenciler, Tek Yürek Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Berrin Argunhan’dan ilerleyen günlerde bu konuda kurs düzenlenmesini istedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler